Filiala Renault The Future is Neutral a început să refacă trei componente ale tracțiunii electrice: motoare electrice, electronică de putere și baterii. În viitor, clienții Renault vor putea alege între piese originale noi și componente recondiționate, care sunt cu până la 30 % mai ieftine.
The Future is Neutral este filiala Grupului Renault fondată în 2022 cu accent pe reciclare. Noua companie își propune să devină liderul european în economia circulară pentru autovehicule până în 2030, așa cum s -a menționat la lansarea sa în urmă cu un an și jumătate. Compania a anunțat acum că va lansa un serviciu post-vânzare pentru Grupul Renault, care include componente recondiționate pentru vehiculele electrice ale companiei franceze.
Mai exact, vor exista motoare electrice pentru a doua utilizare pentru Zoe, Twingo E-Tech, Kangoo E-Tech și Master E-Tech; Electronică de putere reutilizabilă pentru Zoe și Kangoo E-Tech, precum și baterii recondiționate pentru Zoe, Twingo E-Tech și Megane E-Tech. La fabrica din Flins, Franța, The Future is Neutral vrea să obțină o capacitate de producție de „peste 3.000 de componente recondiționate pe an” pentru vehiculele electrice din acest an.
Cu toate acestea, ecosistemul circular se va extinde dincolo de Flins. Grupul Renault anunță un „sistem industrial și de colaborare pentru soluții de economie circulară de la Flins la Bursa în Turcia și Sevilla în Spania”.
În toamna anului 2022, The Future is Neutral a fost prezentat ca o companie care dorește să folosească mașini vechi ca sursă de materii prime pentru mașini noi – nu doar la Renault, ci pentru toți jucătorii din industrie. La vremea respectivă, s-a spus că o mașină nouă conține doar 20 până la 30 la sută materiale reciclate din toate sectoarele industriale. Materialul reciclabil de la vehicule, pe de altă parte, este reutilizat în cea mai mare parte pentru alte aplicații industriale, în special în topirea și construcția metalelor. Scopul The Future is Neutral este de a „permite industriei să utilizeze o proporție semnificativ mai mare de materiale auto reciclate în producerea de vehicule noi”. De asemenea, compania urmărește să joace un rol principal în reciclarea bateriilor.
Până în 2030, start-up-ul Renault dorește să conducă economia circulară pentru autovehicule din Europa, cu o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde de euro și o marjă de peste zece la sută. Pentru a realiza acest lucru, nu trebuie să înceapă de la zero. Există deja o rețea de filiale Renault și parteneri implicați în colectarea și reciclarea pieselor, materialelor și bateriilor din mașini.
Pe termen scurt, noua companie spune că își propune să -și extindă domeniile de afaceri existente și să dezvolte oportunități inovatoare pentru industria auto. Pentru a obține o creștere rapidă, The Future is Neutral dorește, de asemenea, să implice investitori externi pentru o mică parte din capitalul său. Mai exact, pentru „investiții de co-finanțare în valoare totală de aproximativ 500 de milioane de euro până în 2030”, a declarat Renault cu un an și jumătate în urmă.
Misiunea companiei este de a extinde afacerea în mod strategic și cu noi piețe de vânzări, oferind soluții de reciclare a buclei închise industriei auto, care se confruntă cu provocarea schimbărilor climatice, a noilor legislații și a presiunii crescânde asupra resurselor, a explicat șeful Renault, Luca de Meo. „Scopul nostru este să luăm reciclarea într -o nouă eră și să devenim liderul european în economia circulară.”
Renault ilustrează relevanța sa cu următoarele cifre: în fiecare an în Europa, de exemplu, peste unsprezece milioane de vehicule ajung la sfârșitul ciclului lor de viață. Fiecare este format din aproximativ 85 % din materiale reciclabile, în principal metale și materiale plastice.