Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Romanian Green PPA: prima conferință de business regională dedicată energiei regenerabile 

spot_img

Pe 9 octombrie la București va avea loc cel mai important eveniment pe segmentul de energie regenerabilă din România: Romanian Green Power Purchase Agreement (PPA) Summit. Romanian Green PPA este prima conferință de business regională dedicată energiei regenerabile care facilitează întâlnirile între dezvoltatori, investitori, producători, furnizori, traderi de energie și consumatori finali.

Într-un spațiu special amenajat pentru întâlniri la NORD Events Center by Globalworth, participanții vor avea oportunitatea de a afla mai multe despre cum își pot securiza prețul la energie pe termen lung. Cererea întâlnește oferta, iar autoritățile și asociațiile de producători, consumatori și furnizori vor fi alături la Romanian Green PPA pentru a oferi soluții pentru toți actorii din piața energiei regenerabile.

Highlights:

 • Investiții în Energie Regenerabilă: Summitul pune accentul pe creșterea rapidă a investițiilor în energie regenerabilă, evidențiind noile capacități și oportunități din acest domeniu.
 • Soluții pentru Criza Energetică: Date fiind recentele crize energetice, evenimentul prezintă mecanisme și strategii de contractare care au potențialul de a asigura prețuri competitive și previzibile pentru industrie.

Speakeri de Referință:

La Romanian Green PPA Summit vor participa speakeri de marcă, cu expertiză vastă în domeniul energetic, printre care se numără:

 • Dan Drăgan – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, care va dezvălui reglementările legislative ce vor influența viitorul energetic al României.
 • Matej Kruspan – Chief Commercial Officer la Rezolv, care va oferi perspective inovatoare privind soluțiile de energie.
 • Daniela Daraban – Director Executiv la Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), care va aduce viziunea asupra transformării pieței energetice.
 • Gabriel Andronache – Vicepreședinte la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), care va discuta despre rolul autorităților în crearea unui mediu energetic stabil și competitiv.
 • Theodor Livinschi – Managing Partner & Founder la Partenerg, care va oferi perspective valoroase asupra evoluției pieței de energie.

Parteneri Strategici:

 • Patres – Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România
 • AFEER – Asociația Furnizorilor de Energie Electrica din Romania
 • RPIA – Asociația Industriei Fotovoltaice din România
 • ACCER – Asociația Companiilor Consumatoare de Energie din România

Specialiștii în domeniul energetic vor explora importanța acordurilor Power Purchase Agreement în apropierea consumatorilor de prețuri competitive și previzibile pentru energie.

Pentru a participa la acest eveniment de referință, dar și pentru a profita de oportunitățile de networking, vizitați pagina evenimentului www.greenppa.ro.

Romanian Green PPA este organizat de Creative Communication

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE