Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Romanian Green PPA: prima conferință de business regională dedicată energiei regenerabile 

spot_imgspot_img

Pe 9 octombrie la București va avea loc cel mai important eveniment pe segmentul de energie regenerabilă din România: Romanian Green Power Purchase Agreement (PPA) Summit. Romanian Green PPA este prima conferință de business regională dedicată energiei regenerabile care facilitează întâlnirile între dezvoltatori, investitori, producători, furnizori, traderi de energie și consumatori finali.

Într-un spațiu special amenajat pentru întâlniri la NORD Events Center by Globalworth, participanții vor avea oportunitatea de a afla mai multe despre cum își pot securiza prețul la energie pe termen lung. Cererea întâlnește oferta, iar autoritățile și asociațiile de producători, consumatori și furnizori vor fi alături la Romanian Green PPA pentru a oferi soluții pentru toți actorii din piața energiei regenerabile.

Highlights:

 • Investiții în Energie Regenerabilă: Summitul pune accentul pe creșterea rapidă a investițiilor în energie regenerabilă, evidențiind noile capacități și oportunități din acest domeniu.
 • Soluții pentru Criza Energetică: Date fiind recentele crize energetice, evenimentul prezintă mecanisme și strategii de contractare care au potențialul de a asigura prețuri competitive și previzibile pentru industrie.

Speakeri de Referință:

La Romanian Green PPA Summit vor participa speakeri de marcă, cu expertiză vastă în domeniul energetic, printre care se numără:

 • Dan Drăgan – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, care va dezvălui reglementările legislative ce vor influența viitorul energetic al României.
 • Matej Kruspan – Chief Commercial Officer la Rezolv, care va oferi perspective inovatoare privind soluțiile de energie.
 • Daniela Daraban – Director Executiv la Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), care va aduce viziunea asupra transformării pieței energetice.
 • Gabriel Andronache – Vicepreședinte la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), care va discuta despre rolul autorităților în crearea unui mediu energetic stabil și competitiv.
 • Theodor Livinschi – Managing Partner & Founder la Partenerg, care va oferi perspective valoroase asupra evoluției pieței de energie.

Parteneri Strategici:

 • Patres – Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România
 • AFEER – Asociația Furnizorilor de Energie Electrica din Romania
 • RPIA – Asociația Industriei Fotovoltaice din România
 • ACCER – Asociația Companiilor Consumatoare de Energie din România

Specialiștii în domeniul energetic vor explora importanța acordurilor Power Purchase Agreement în apropierea consumatorilor de prețuri competitive și previzibile pentru energie.

Pentru a participa la acest eveniment de referință, dar și pentru a profita de oportunitățile de networking, vizitați pagina evenimentului www.greenppa.ro.

Romanian Green PPA este organizat de Creative Communication

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE