Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Sistemul Energetic Ucrainean: Actualizare 27 Septembrie

spot_img

Ministerul Energiei de la Kiev anunță că astăzi, 27 septembrie, situația în sistemul energetic al Ucrainei a fost următoarea: în regiunea Lviv, 200 de sate au rămas fără electricitate din cauza opririi unei linii aeriene de 110 kV din motive tehnice. Acest lucru a dus la deconectarea a 6 stații de transformare de 110 kV și la întreruperea a peste 47.000 de consumatori. În aproximativ jumătate de oră, consumatorii au fost reconectați la linii de rezervă, iar linia avariată a fost reparată în câteva ore.

Ieri, 26 Septembrie, pentru aproximativ două ore, au fost impuse restricții asupra producției de electricitate din surse regenerabile, cu o capacitate totală de 612 MW.

În zonele de conflict, în regiunea Dnipropetrovsk, aproximativ 1.500 de consumatori din districtul Nikopol rămân fără curent electric. O parte dintre consumatori din regiunile Donetsk, Zaporizhzhia, Kharkiv, Kherson, Chernihiv și Sumy rămân și ei fără curent electric. Echipele de reparații lucrează acolo unde situația de securitate permite.

În legătură cu distrugerea barajului hidrocentralei Kahovska, continuă reparația rețelelor afectate de inundații în Kherson. În ultima zi, au fost restaurate peste 200 de puncte de acces în cel mai afectat cartier din Ostriv. Peste 2.000 de consumatori rămân fără electricitate în oraș. Lucrătorii din domeniul energetic lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie, dar lucrările de reparații sunt încetinite de bombardamente.

La centrala nucleară Zaporizhzhia, s-a înregistrat o ușoară scădere a nivelului apei în bazinul de răcire, care este în prezent de 15,87 de metri. Acest nivel este suficient pentru ca centrala să funcționeze în regim normal.

În ceea ce privește exportul/importul de electricitate, importul comercial de electricitate în ultima zi a fost de 42,00 MW*h. Exporturile către Slovacia au fost de 3.000,00 MWh, iar către Moldova – 2.152,00 MWh.

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE