Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

Soluții de parcare inteligentă de tip “FastPark” pentru Arad

spot_imgspot_img

Primăria Arad va pune la dispoziția șoferilor o aplicație mobilă pentru a identifica ușor locurile de parcare disponibile în zona centrală a orașului. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu de gestionare inteligentă a parcărilor, cu o finanțare totală de aproximativ 740 000 de Euro.

Conform informațiilor furnizate de Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, proiectul este finanțat atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cât și din surse locale. Aplicația mobilă care va fi dezvoltată reprezintă doar o mică parte din proiectul extins.

Licitarea pentru proiectare și instalarea sistemului a fost anunțată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cu data limită de depunere a ofertelor până la 6 octombrie.

Conform documentației disponibile pe SEAP, planul este de a digitaliza sistemul actual de parcare din oraș prin achiziționarea de echipamente specializate, cum ar fi senzori și camere de supraveghere.

“Acești senzori vor fi instalați în zona centrală a orașului, cea mai aglomerată, unde găsirea unui loc de parcare liber devine o provocare. Ei vor transmite aplicației informații despre numărul de locuri disponibile și locația acestora. Șoferii vor putea astfel să identifice cu precizie locurile de parcare libere, evitând căutările inutile și economisind timp. Senzorii vor fi montați atât pe parcările laterale de pe Bulevardul Revoluției, între Catedrala Ortodoxă și Teatrul Clasic, cât și în parcările mediane aflate între liniile de tramvai”, a explicat Ralu Cotrău.

Această aplicație mobilă nu se va limita doar la identificarea locurilor de parcare disponibile, ci va oferi și opțiunea de a achita taxa de parcare. În timp ce senzorii de parcare vor fi instalați doar în centrul orașului, celelalte echipamente vor viza toate zonele cu parcări cu plată, inclusiv cele rezidențiale. Acestea vor beneficia de supraveghere video permanentă, iar parcările de tip FastPark vor dispune de sisteme de acces și control, sporind astfel eficiența gestionării parcajelor în oraș.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE