Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Soluții de parcare inteligentă de tip “FastPark” pentru Arad

spot_img

Primăria Arad va pune la dispoziția șoferilor o aplicație mobilă pentru a identifica ușor locurile de parcare disponibile în zona centrală a orașului. Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu de gestionare inteligentă a parcărilor, cu o finanțare totală de aproximativ 740 000 de Euro.

Conform informațiilor furnizate de Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, proiectul este finanțat atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cât și din surse locale. Aplicația mobilă care va fi dezvoltată reprezintă doar o mică parte din proiectul extins.

Licitarea pentru proiectare și instalarea sistemului a fost anunțată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cu data limită de depunere a ofertelor până la 6 octombrie.

Conform documentației disponibile pe SEAP, planul este de a digitaliza sistemul actual de parcare din oraș prin achiziționarea de echipamente specializate, cum ar fi senzori și camere de supraveghere.

“Acești senzori vor fi instalați în zona centrală a orașului, cea mai aglomerată, unde găsirea unui loc de parcare liber devine o provocare. Ei vor transmite aplicației informații despre numărul de locuri disponibile și locația acestora. Șoferii vor putea astfel să identifice cu precizie locurile de parcare libere, evitând căutările inutile și economisind timp. Senzorii vor fi montați atât pe parcările laterale de pe Bulevardul Revoluției, între Catedrala Ortodoxă și Teatrul Clasic, cât și în parcările mediane aflate între liniile de tramvai”, a explicat Ralu Cotrău.

Această aplicație mobilă nu se va limita doar la identificarea locurilor de parcare disponibile, ci va oferi și opțiunea de a achita taxa de parcare. În timp ce senzorii de parcare vor fi instalați doar în centrul orașului, celelalte echipamente vor viza toate zonele cu parcări cu plată, inclusiv cele rezidențiale. Acestea vor beneficia de supraveghere video permanentă, iar parcările de tip FastPark vor dispune de sisteme de acces și control, sporind astfel eficiența gestionării parcajelor în oraș.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE