Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Stocarea energiei va contribui la reducerea presiunii pe sistemul energetic național

spot_imgspot_img

preluare www.energynomics.ro

Creșterea accelerată a numărului de instalații fotovoltaice în România începe să devină problematică pentru sistemul electroenergetic național, dar soluțiile de stocare a electricității ar putea ușura această povară.

„Există o preocupare privind evoluția numărului tot mai mare de centrale fotovoltaice, iar sistemul energetic național devine din ce în ce mai neprietenos, drept pentru care urmează să apară soluții de stocare a energiei inclusiv pentru clienții rezidențiali, pentru a reduce presiunea pe sistemul energetic”, a declarat Tiberiu Bretfelean, National Sales Manager la Photon Energy Group, la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizată de Energynomics.

Photon Energy, cu sediul în Amsterdam, Olanda, a fost înființată în 2008, iar în prezent este activă în peste zece țări și are peste 400 de angajați. Subsidiara din România a fost înființată în 2015 și are 30 de salariați, iar portofoliul de proiecte de pe piața locală se apropie de 50 MW.

La nivel mondial, compania are, în diverse stadii de execuție, proiecte de energie regenerabilă de 911 MW, din care 113 MW reprezintă portofoliul propriu.

Compania a integrat în operațiunile proprii divizia Photon Water care derulează proiecte de decontaminare a apei, a luciului de apă și a terenurilor și introduce soluții fotovoltaice în aceste procese.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI TIBERIU BRETFELEAN

Photon Water are un proiect-pilot de retehnologizare a unei stații de epurare în România, iar cererea pentru astfel de lucrări este ”tot mai mare”.

Conferinţa „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor ADC, BCR, Elgeka Ferfelis, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbine, Noark, Parapet, Photon Energy, Volt.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE