Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Stocarea energiei va contribui la reducerea presiunii pe sistemul energetic național

spot_img

preluare www.energynomics.ro

Creșterea accelerată a numărului de instalații fotovoltaice în România începe să devină problematică pentru sistemul electroenergetic național, dar soluțiile de stocare a electricității ar putea ușura această povară.

„Există o preocupare privind evoluția numărului tot mai mare de centrale fotovoltaice, iar sistemul energetic național devine din ce în ce mai neprietenos, drept pentru care urmează să apară soluții de stocare a energiei inclusiv pentru clienții rezidențiali, pentru a reduce presiunea pe sistemul energetic”, a declarat Tiberiu Bretfelean, National Sales Manager la Photon Energy Group, la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizată de Energynomics.

Photon Energy, cu sediul în Amsterdam, Olanda, a fost înființată în 2008, iar în prezent este activă în peste zece țări și are peste 400 de angajați. Subsidiara din România a fost înființată în 2015 și are 30 de salariați, iar portofoliul de proiecte de pe piața locală se apropie de 50 MW.

La nivel mondial, compania are, în diverse stadii de execuție, proiecte de energie regenerabilă de 911 MW, din care 113 MW reprezintă portofoliul propriu.

Compania a integrat în operațiunile proprii divizia Photon Water care derulează proiecte de decontaminare a apei, a luciului de apă și a terenurilor și introduce soluții fotovoltaice în aceste procese.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI TIBERIU BRETFELEAN

Photon Water are un proiect-pilot de retehnologizare a unei stații de epurare în România, iar cererea pentru astfel de lucrări este ”tot mai mare”.

Conferinţa „Digitalizare și eficiență energetică – Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor ADC, BCR, Elgeka Ferfelis, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbine, Noark, Parapet, Photon Energy, Volt.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE