Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Tensiuni între SolarPower Europe și ESMC

spot_imgspot_img

Un articol recent din Le Monde a generat un conflict între două asociații europene de energie fotovoltaică, SolarPower Europe și noul European Solar Manufacturing Council (ESMC). Se pare că SolarPower Europe ar fi fost acuzată că încearcă să destabilizeze proiectul de lege al UE privind interzicerea produselor fabricate pe bază de muncă forțată. Cu toate acestea, directorul executiv al SolarPower Europe, Walburga Hemetsberger, a respins aceste acuzații, afirmând că obiectivul lor este să oprească importul de produse fabricate prin muncă forțată în UE.

Conflictul a luat amploare odată cu pozițiile divergente cu privire la Legea privind industria UE Net-Zero.

Pe de altă parte, ESMC exprimă dezaprobarea față de această poziție, considerând-o distructivă și în contradicție cu responsabilitatea socială. Solar Power Europe este acuzată că a încercat să slăbească segmente cheie ale proiectului de lege, generând îngrijorări legate de valorile asociate industriei. ESMC susține o legislație mai puternică decât cea propusă de UE și se opune oricăror forme de muncă forțată. Ei sprijină poziția Parlamentului European și cer o aplicare mai rapidă a regulamentului pentru a proteja lucrătorii și companiile europene de producție.

Cu toate acestea, ambasadorii ambelor asociații au subliniat că, în ciuda diferențelor, industria solară europeană trebuie să rămână unită în fața provocărilor climatice și a tranziției către energie curată. Dezbaterile se intensifică, iar soluțiile comune par a fi necesare pentru a asigura reprezentarea unitară a sectorului în fața provocărilor contemporane.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE