Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

UN PROIECT MAJOR DE FAȚADARE FOTOVOLTAICĂ PENTRU DHL GERMANIA

spot_img

În orașul Schkeuditzer Kreuz, în apropierea Aeroportului Leipzig, a fost finalizat cu succes un proiect major DHL, reprezentând un exemplu de pionierat în utilizarea energiei regenerabile. Fațada parcării a devenit un veritabil “punct de atracție” vizual.

Conceptul și Faza de Planificare

Echipa de design, sub coordonarea lui Melicia Planchart, a lansat o inițiativă inovatoare de fotovoltaice integrate în clădiri (BIPV) prin proiectul DHL Solar Façade. Acest proiect ambițios a implicat învelirea fațadei unei parcări cu panouri solare, evidențiind poziția de lider a AVANCIS în promovarea practicilor arhitecturale sustenabile. Fluxul de lucru al echipei este complet digitalizat, folosind instrumente personalizate pentru designul BIPV care combină designul parametric, algoritmi de optimizare și simulări energetice.

Proiectul și Faza de Construcție

După încheierea contractului în aprilie 2023, echipa de aplicare PV a AVANCIS, condusă de Michael Körner, a preluat coordonarea șantierului. Compania elektroBAU Dresden a fost subcontractantul responsabil cu instalarea, iar montarea modulelor solare a început la 12 iunie.

Pe parcursul fazei de construcție, suprafețele acoperișului clădirilor NetOps au fost acoperite cu 62 de module Jetion, iar parcarea cu 1.005 module Jetion, acestea fiind module monocristaline din siliciu. Fațada parcării a fost echipată cu 2.032 module SKALA, și toate acestea au fost finalizate până la 22 august. Chiar și cu o întârziere de peste opt săptămâni din cauza șantierului, termenele inițiale au fost respectate.

Lansarea Proiectului și Perspectiva Viitoare

În următoarele săptămâni, modulele solare vor fi conectate, iar acoperișul clădirii vamale va fi finalizat cu încă 240 de module Jetion. Comisia pentru întregul sistem de fațadă și acoperiș este programată pentru sfârșitul lui septembrie. După peste cinci luni de construcție, cooperarea între toate părțile implicate a fost excelentă, iar finalizarea a fost realizată la timp. Așteptăm cu încredere deschiderea oficială a campusului pe 4 septembrie.

Revizuire și Perspectivă

Directorul nostru de Vânzări și Marketing, Augustin Rohr, a fost un element cheie în proiect, asigurând succesul acestuia de la ideea inițială până la implementarea finală. Cu ajutorul echipelor noastre puternice din diferite departamente, AVANCIS a reușit să realizeze acest proiect de amploare și să livreze la timp.

Experiența dobândită din acest proiect va fi folosită în proiectele viitoare pentru a furniza soluții complete BIPV de succes. Proiectul DHL ar trebui să servească drept sursă de inspirație și exemplu de arhitectură sustenabilă dincolo de granițele Saxoniei, pe calea către un viitor mai prietenos cu mediul înconjurător.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE