Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Un startup francez prezintă frigidere solare off-grid

spot_img

Compania franceză Koolboks a dezvoltat frigidere solare fără rețea, care oferă refrigerare continuă timp de până la patru zile prin intermediul modulelor solare, al stocării gheții și al bateriilor litiu-ion. Unitățile sunt disponibile pentru închiriere și includ două becuri de iluminat cu LED și porturi USB pentru încărcarea telefoanelor. Startup-ul francez Koolboks a dezvoltat frigidere solare pentru aplicații în afara rețelei.

Unitățile sunt echipate cu panouri solare și pot funcționa fie ca frigidere, fie ca congelatoare. Compania a declarat că frigiderele pot oferi refrigerare continuă timp de până la patru zile, chiar și în condiții de lumină solară limitată.

Koolboks a dezvoltat, de asemenea, o tehnică de distribuție a energiei pentru a promova stocarea frigului în sistem.

“Am creat compartimente de gheață în dulapurile frigorifice”, a declarat compania într-un comunicat de presă. “Astfel, în timpul zilei, atunci când soarele este disponibil, ceea ce este adesea cazul în Africa, gheața este produsă în aceste compartimente”.

Pe timp de noapte, energia transferată sub formă de gheață ajută la menținerea temperaturii dulapului. Sistemul de stocare a gheții este completat cu baterii litiu-ion integrate în congelator. “Cu ajutorul acestei tehnologii, am reușit să reducem cu aproape 40% costul deținerii unui frigider solar în afara rețelei”, a declarat Koolboks, adăugând că frigiderele sunt dotate cu două becuri de iluminat cu LED și porturi USB pentru încărcarea telefoanelor.

Frigiderele sunt comercializate de distribuitori locali care le oferă spre închiriere prin intermediul tehnologiei PAYG (pay-as-you-go), care permite persoanelor fizice și juridice să fie facturate pe lună sau pe săptămână. În prezent, Koolboks este integrat cu Aganza, Paygee și Solaris.

Compania a anunțat recent un acord de distribuție cu gigantul francez de telecomunicații Orange, care îi va comercializa produsele, inițial în Republica Democratică Congo și apoi, treptat, în alte 11 țări: Burkina Faso, Camerun, Africa Centrală, Coasta de Fildeș, Guineea, Iordania, Liberia, Madagascar, Mali, Senegal și Sierra Leone.

Sistemul de plată PAYG va fi integrat în platforma sa digitală, Orange Smart Energies.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE