Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Un startup italian oferă drone pentru a transporta panouri fotovoltaice în locații îndepărtate

spot_imgspot_img

FlyingBasket a dezvoltat o dronă care poate transporta până la 100 kg de încărcătură utilă pe distanțe de 2,5 km și până la 5 kg pe o distanță de 25 km.

Canalul educațional Hermosa China a publicat recent un videoclip cu o dronă care transportă panouri solare în provincia chineză Gansu.

“O dronă poate transporta 360 de panouri solare pe zi, iar 40 de drone operează în schimburi”, a precizat canalul media. fără a oferi mai multe detalii. “Aceasta va fi o imensă centrală solară”.

Compania a fost înființată în 2015 de Moritz Moroder și Matthias Moroder. Aceștia au venit cu ideea de a transporta panouri solare cu ajutorul dronelor în timp ce făceau o drumeție în Munții Dolomiți din Italia și au observat un elicopter care aducea mâncare la un refugiu montan.

Ideea de a înlocui un elicopter cu o dronă a început să prindă contur pentru a face astfel de servicii mai durabile, mai eficiente și mai profitabile. În anii următori, au proiectat, dezvoltat și testat prototipuri de drone într-o zonă muntoasă unde condițiile meteorologice pot fi extrem de dificile și au testat primele cazuri de utilizare.

“În 2020, FlyingBasket a fost prima dronă comercială de transport de marfă operațională”, au spus ei.

În octombrie 2023 au lansat UAV-ul FB3, un multicopter fără pilot cu opt rotoare alimentate de patru baterii reîncărcabile, capabil să transporte până la 100 kg de încărcătură utilă.

Cu o greutate la gol de 70 kg și dimensiuni de 1.600 mm x 1.600 mm x 412 mm, FB3 poate atinge viteze de 30 de metri pe secundă. Este capabil să zboare până la 2,5 km transportând 100 kg de greutate și până la 25 km cu cinci kg. Intervalul său de temperatură de funcționare este cuprins între -10 C și 45 C.

FlyingBasket vinde în prezent drona la prețul de 75.900 de euro (83.322 de dolari).

Leonardo deține în prezent aproximativ 10% din FlyingBasket, iar aproximativ 25% se află în mâinile Cysero, un fond de capital de risc promovat de AVM Gestioni SGR și Kilometro Rosso, care a investit direct în companie în martie 2022. Restul de 65% este distribuit între fondatorii și directorii companiei, inclusiv frații Moroder.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE