Inno Neat a dezvoltat un filtru de apă alimentat cu energie solară care elimină contaminanții precum bacteriile, virușii și metalele grele pentru comunitățile rurale. Compania kenyană Inno Neat a dezvoltat un filtru de apă alimentat cu energie solară care elimină contaminanți precum bacteriile, virușii și metalele grele.
Compania susține că a implementat deja trei prototipuri de “SafiSolar” pentru grupuri de femei din vestul Kenyei. Se pare că unitățile furnizează în medie 5.000 de litri de apă potabilă la aproximativ 250 de case zilnic.
“În următorii doi până la cinci ani, ne propunem să ne extindem impactul prin extinderea la mai multe comunități din Kenya și nu numai. Această expansiune va fi facilitată de parteneriate strategice, creșterea producției și inovarea continuă pentru a face soluția noastră și mai eficientă și mai accesibilă”, a declarat fondatorul și directorul general Godfrey Katiambo. Soluția va fi facturată prin intermediul unui sistem de plată în funcție de utilizare (PAYG) pentru a se adresa comunităților cu venituri mici. Într-adevăr, fără capacitate financiară, aceste gospodării nu se pot dota cu acest tip de echipament scump. Inno-Neat intenționează să le factureze pe bază de contract, lunar sau săptămânal, și prin intermediul soluțiilor PAYG existente, care oferă un model de închiriere bazat, în principal, pe bani mobili.
Distribuția produsului se va realiza prin vânzări directe și parteneriate cu asociații comunitare, ONG-uri și autorități locale. Inno Neat intenționează să obțină venituri din vânzarea sistemelor SafiSolar și a filtrelor de înlocuire și estimează un potențial de venituri recurente prin servicii de întreținere și servicii auxiliare permanente.
Pentru a-și finanța dezvoltarea, compania speră să strângă 250.000 de dolari prin intermediul unei campanii de strângere de fonduri pe care a lansat-o pe site-ul său.