Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Un startup olandez prezintă un sistem fotovoltaic rezidențial de 600 W cu două module

spot_imgspot_img

Rable Group, dezvoltator olandez de sisteme fotovoltaice ușoare, susține că noua sa soluție fotovoltaică pentru acoperișuri poate fi instalată în 20 de minute, fără a fi nevoie de autorizații speciale sau de modificări ale cutiei de siguranțe. Rable, un producător olandez de sisteme fotovoltaice, și-a extins linia de sisteme fotovoltaice ușoare cu o soluție rezidențială compactă. “Am creat sistemul RABLE2go pentru a aborda frustrarea tot mai mare din rândul gospodăriilor cu privire la timpii lungi de așteptare pentru instalatorii profesioniști de sisteme solare”, a declarat Nikki Hoexum, directorul comercial al Rable, pentru revista pv.

Noul sistem de acoperiș al startup-ului are două panouri Canadian Solar de 350 W, un invertor Hoymiles HMS600, care limitează puterea sistemului la 600 W, și două rezervoare de balast.

Fără balast, sistemul cântărește 55 kg și măsoară 270 cm x 173 cm x 34 cm. Acesta este livrat cu 5 m de cabluri și nu necesită cablare suplimentară la fața locului. Poate fi instalat în 20 de minute și este ușor de mutat, potrivit companiei. Rack-ul de montare este fabricat din oțel și aluminiu marca Magnelis.

“Există ghiduri de siguranță foarte clare cu privire la ce trebuie și ce nu trebuie făcut în timpul instalării, cu detalii tehnice privind poziționarea corectă și umplerea balasturilor, de exemplu”, a declarat Hoexum, adăugând că prețul unitar de 880 de euro (963,4 dolari) înseamnă că o mică gospodărie urbană olandeză ar trebui să își poată recupera investiția în cinci ani, fără subvenții.

În plus, Rable face o afirmație de sustenabilitate materială pentru micul său sistem de acoperiș. Substructura este realizată din metal recuperat de pe linia de producție a sistemelor sale emblematice Rable4roofs. Pentru a preveni supraproducția și pentru a produce doar ceea ce este cumpărat, sistemul este vândut pe bază de precomandă. Prin vânzarea prin intermediul magazinului online al companiei, aceasta poate profita de oportunitatea de a oferi o soluție fără a avea nevoie de un inginer electrician sau de un instalator solar, potrivit lui Hoexum. Sistemul pentru acoperișuri rezidențiale este o completare la produsele comerciale și industriale (C&I) ale companiei din Delft, care au o dimensiune cuprinsă între 10 m și 25 m. Aceste sisteme fără balast sunt ușoare și au fost concepute pentru acoperișuri care nu pot suporta mai mult de 7 kg de balast pe metru pătrat și realizate pentru orientarea est-vest. “Am început să instalăm primele proiecte mari în acest an”, a declarat Hoexum, adăugând că la sfârșitul acestei luni va fi realizat cel de-al optulea proiect, alte două fiind planificate pentru sfârșitul lunii decembrie.

Cel mai mare proiect al său de până acum este o instalație de 5.000 de panouri pe acoperiș vândută către Reginox, o companie olandeză de dulapuri de bucătărie, în urma unui lot pilot cu 240 de panouri.

În luna mai, Rable a anunțat că a strâns 2,5 milioane de euro (2,72 milioane de dolari) de la investitori olandezi. Planul este de a dezvolta piața internă și cea belgiană într-o primă etapă, urmată ulterior de Suedia, Franța și Germania.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE