spot_imgspot_img

Fațadare cu panouri fotovoltaice BIPV

SURSĂasca
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

În regiunea Münster din vestul Germaniei, noul sediu administrativ al utilității municipale Gronau a inaugurat o fațadă inovatoare care generează energie solară ecologică. Compania BGT Bischoff Glastechnik GmbH a integrat modulele solare personalizate fabricate de ASCA – o filială a Grupului ARMOR și lider mondial în tehnologia fotovoltaică organică (OPV) – în sticla fațadei. Efectul vizual al ferestrei orientate spre stradă este menit să sublinieze temele energetice și de durabilitate, conform declarațiilor arhitecților implicați în proiect.

RENERGY

Acest concept inovator combină utilitatea modulelor solare transparente cu designul estetic al clădirii. Modulele cu film solar ASCA integrat, având dimensiunile 3,66 pe 2,25 metri, au fost aplicate pe fațada sudică a clădirii, alternând cu panouri de sticlă convenționale. Astfel, clădirea nu doar generează energie, dar și creează o senzație de adăpost în ciuda transparenței sale.

RENERGY

“Dimensiunea modulelor solare este de clasă mondială și nu este mai complicată de produs decât panourile de sticlă laminate obișnuite. Acest lucru reprezintă un punct de referință pentru integrarea fotovoltaică în construcții (BIPV)”, a subliniat Hermann Issa, vicepreședintele senior al ASCA responsabil de dezvoltarea afacerilor și managementul proiectelor.

RENERGY

În plus, proiectul demonstrează faptul că producția de elemente de fațadă cu activitate solară folosind produsele ASCA OPV este fezabilă și aduce o dimensiune estetică și funcțională în arhitectură. “Planificatorii și designerii nu mai trebuie să se îngrijoreze de obstacole tehnice, chiar și cu modulele personalizate de fațadă de această dimensiune enormă”, a adăugat Issa.

Energiea electrică este produsă prin intermediul celulelor fotovoltaice organice (OPV) aplicate pe folii cu un proces de imprimare special, reprezentând astfel o soluție durabilă și inovatoare pentru generarea energiei solare. Proiectul nu doar subliniază beneficiile energetice, ci și impactul pozitiv asupra esteticii clădirii și al mediului înconjurător.

Cu o suprafață totală de 222 de metri pătrați, fațada de sticlă a clădirii de administrație din Gronau exemplifică integrarea reușită a tehnologiei solare în arhitectură. Oricând este vorba de generarea de energie verde sau de crearea unui impact vizual plăcut, acest proiect este un exemplu elocvent al viitorului durabil.

RECENTE

Prima ediție nZEB organizată la UTM: Promovarea clădirilor cu performanță energetică optimizată

Secretarul de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac, a participat la deschiderea primei ediții...

O nouă linie de business pentru Simtel. Compania intră pe piața sistemelor de stocare a energiei

Grupul de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București...

ProCredit Bank promovează agricultura sustenabilă în cadrul conferinței „Advancing Climate-Smart Agriculture”

În cadrul conferinței „Advancing climate-smart agriculture: unlocking carbon markets and agritech innovation in Moldova”,...

CNED: Evoluția mecanismului de facturare netă pentru perioada ianuarie – octombrie 2024

Conform datelor disponibile ale CNED, oferite de către furnizorii de energie electrică, la sfârșitul...

SIMILARE

Venituri în scădere în industria fotovoltaică: analiza performanțelor financiare ale marilor patru jucători

Ultima săptămână a adus raportările financiare ale celor mai mari companii din industria fotovoltaică...

Dubai Airports lansează cel mai mare proiect de energie solară pe acoperiș din lume

Dubai Airports și Etihad Clean Energy Development Company lansează cel mai mare proiect de...

Analiza sistemelor fotovoltaice integrate în clădiri: Studiu de caz realizat de Cristina Efremov

Tehnologia fotovoltaică integrată în clădiri (BIPV - Building Integrated Photovoltaics) este recunoscută drept o...