Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

A fost semnat Acordul de grant cu BERD în vederea realizării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”

spot_imgspot_img

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a semnat Acordul de grant dintre Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare privind finanțarea asistenței tehnice în sumă de 600,000 de euro, în vederea realizării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. Scopul Acordului este finanțarea pe bază de grant care este oferită de către Bancă, din Fond, exclusiv în scopul finanțării parțiale a serviciilor de consultanță.

Principala categorie de beneficiari ai Proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația, instituțiile publice și sectorul privat din regiunile de management a deșeurilor. Proiectul are ca și obiectiv construcția infrastructurii de management a deșeurilor solide, procurarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare și compostare.

Proiectul urmează a fi implementat în etape, în măsura avansării procesului de pregătire a subproiectelor. În prezent, în baza documentelor elaborate, au fost finalizate procedurile de elaborare a Studiului de decalaj pentru RMD 5, care include forma instituțională de implementare a proiectului, identificarea costurilor de implementare totală fiind estimate la circa 17 milioane euro.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE