Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

AgriVoltaics Europe 2023: Accelerarea Agriculturii Durabile și Integrarea Energiei Regenerabile

spot_img

Conferința AgriVoltaics Europe 2023, un eveniment mult așteptat, adună lideri influenți, experți și furnizori de soluții din industria solară și agricolă pentru două zile transformaționale. Programată să aibă loc pe 8 și 9 noiembrie 2023 la prestigiosul Hotel Steigenberger Airport din Amsterdam, acest eveniment de marcă își propune să exploreze vastul potențial al AgriVoltaics în revoluționarea agriculturii durabile și integrarea energiei regenerabile.

AgriVoltaics, conceptul inovator care combină practicile agricole cu instalații fotovoltaice, a devenit un far de speranță în căutarea unui viitor mai verde. Cu accent pe optimizarea utilizării terenurilor agricole și promovarea generării de energie electrică curată, această simbioză unică dintre agricultură și tehnologia solară promite să creeze o coexistență armonioasă între producția de alimente și producția de energie regenerabilă.

Conferința se mândrește cu o impresionantă listă de caracteristici, făcându-l o platformă principală pentru schimbul de cunoștințe pentru profesioniștii din domeniile agricole și energiei regenerabile:

1. Vizite pe Teren: Participanții vor avea oportunitatea de a vedea în acțiune implementarea de succes a AgriVoltaics prin două vizite pe teren iluminatoare. Aceste vizite vor prezenta proiecte de ultimă generație care exemplifică relația simbiotică dintre instalațiile solare și peisajele agricole.

2. Speakeri Experți: Cu peste 35 de speakeri distinși din ambele industrii, conferința promite perspective și insight-uri diverse. Experții vor aduce în discuție cele mai recente avansuri, cele mai bune practici și perspectivele viitoare pentru AgriVoltaics.

3. Dezbateri: Dezbaterile animate vor aborda subiecte critice, cum ar fi provocările reglementărilor, oportunitățile de finanțare și inovațiile tehnologice în domeniul AgriVoltaics. Liderii din industrie vor susține aceste conversații, încurajând dialogul deschis și colaborarea.

4. Studii de Caz și Prezentări: Conferința va prezenta peste 18 studii de caz și prezentări, oferind insight-uri valoroase în proiectele de succes AgriVoltaics. Aceste exemple vor demonstra imensul potențial al acestei abordări ecologice.

5. Oportunități de Networking: AgriVoltaics Europe 2023 va oferi ample oportunități de networking, facilitând conexiunile între profesioniștii din diferite domenii. Participanții pot stabili parteneriate valoroase pentru a stimula adoptarea AgriVoltaics la nivel global.

AgriVoltaics Europe 2023 își propune să abordeze provocările presante atât în agricultură, cât și în energia regenerabilă, în timp ce promovează practici durabile și soluții ecologice. Prin construirea unui pod între aceste industrii vitale, conferința urmărește să accelereze adoptarea AgriVoltaics și să contribuie semnificativ la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Trecerea globală către agricultura durabilă și generarea de energie curată necesită soluții inovatoare și eforturi colective din partea actorilor din diferite sectoare. AgriVoltaics Europe 2023 reprezintă o platformă oportună și crucială pentru avansarea discuțiilor, schimbul de cunoștințe și identificarea strategiilor acționabile pentru un viitor mai verde și mai prosper.

Alăturați-vă nouă în Amsterdam pe 8 și 9 noiembrie 2023, pe măsură ce pornim într-o călătorie către o coexistență armonioasă între agricultură și energie regenerabilă prin puterea AgriVoltaics. Împreună, putem sămânța ideile dezvoltării durabile și să culegem beneficiile unui viitor rezistent și conștient de mediu.

VEZI PAGINA EVENIMENTULUI

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE