Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile și Congresul Ucrainenilor din Moldova semnează un acord de colaborare

spot_img

Ucrainenii din Moldova reprezintă cea mai mare minoritate etnică a țării, iar situația lor s-a complicat din cauza invaziei ruse din Ucraina. Satele și orașele din Moldova au primit sute de mii de refugiați ucraineni în ultimii ani, iar astăzi, există un motiv de bucurie pentru aceste comunități.

Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) și Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova au semnat un acord de colaborare pentru a sprijini comunitățile cu etnici ucraineni și pentru a găzdui cetățenii ucraineni (refugiați) din Moldova. Scopul acestui acord este de a dezvolta și implementa politici energetice locale durabile, contribuind astfel la reducerea dependenței energetice și la susținerea comunităților în procesele de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Unul dintre obiectivele majore ale colaborării este aderarea localităților din Moldova la inițiativa europeană “Convenția Primarilor pentru Energie și Climă”. Până în prezent, peste 70 de primării din Republica Moldova sunt implicate în această inițiativă, și prin această colaborare, se urmărește extinderea acestei rețele și în rândul localităților cu populație ucraineană.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția unei dezvoltări durabile a comunităților ucrainene din Moldova, oferind sprijin în domeniul energetic și climatic și consolidând solidaritatea dintre etnicii ucraineni și locuitorii localităților gazdă.

Acordul de colaborare semnat între AEER și Congresul Ucrainenilor din Moldova deschide noi perspective pentru dezvoltarea durabilă a comunităților și pentru sprijinirea celor afectați de evenimentele dramatice din Ucraina, subliniind importanța cooperării și solidarității în vremuri dificile.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE