Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile și Congresul Ucrainenilor din Moldova semnează un acord de colaborare

spot_imgspot_img

Ucrainenii din Moldova reprezintă cea mai mare minoritate etnică a țării, iar situația lor s-a complicat din cauza invaziei ruse din Ucraina. Satele și orașele din Moldova au primit sute de mii de refugiați ucraineni în ultimii ani, iar astăzi, există un motiv de bucurie pentru aceste comunități.

Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) și Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova au semnat un acord de colaborare pentru a sprijini comunitățile cu etnici ucraineni și pentru a găzdui cetățenii ucraineni (refugiați) din Moldova. Scopul acestui acord este de a dezvolta și implementa politici energetice locale durabile, contribuind astfel la reducerea dependenței energetice și la susținerea comunităților în procesele de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Unul dintre obiectivele majore ale colaborării este aderarea localităților din Moldova la inițiativa europeană “Convenția Primarilor pentru Energie și Climă”. Până în prezent, peste 70 de primării din Republica Moldova sunt implicate în această inițiativă, și prin această colaborare, se urmărește extinderea acestei rețele și în rândul localităților cu populație ucraineană.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția unei dezvoltări durabile a comunităților ucrainene din Moldova, oferind sprijin în domeniul energetic și climatic și consolidând solidaritatea dintre etnicii ucraineni și locuitorii localităților gazdă.

Acordul de colaborare semnat între AEER și Congresul Ucrainenilor din Moldova deschide noi perspective pentru dezvoltarea durabilă a comunităților și pentru sprijinirea celor afectați de evenimentele dramatice din Ucraina, subliniind importanța cooperării și solidarității în vremuri dificile.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE