Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Au început înscrierile pentru Premiile Europene pentru Energie Durabilă EUSEW 2024

spot_img

Secretariatul EUSEW anunță că apelul pentru Premiile Europene pentru Energie Durabilă (Premiile EUSEW) 2024 este deschis pentru candidaturi. Dacă dumneavoastră, sau cineva pe care îl cunoașteți, contribuiți în mod activ la avansarea tranziției energiei curate în Europa, vrem să ne spuneți ce părere aveți!

Premiile EUSEW Awards recunosc proiectele inovatoare și revoluționare, inițiativele locale în domeniul energiei și femeile care au un impact excepțional asupra tranziției Europei către surse regenerabile și o mai mare eficiență energetică. Pentru a fi luate în considerare, toate activitățile, proiectele sau acțiunile nominalizate trebuie să se desfășoare în cel puțin o țară din UE sau SEE și trebuie să fie în curs de desfășurare sau recent finalizate.

Puteți candida în numele propriului proiect la una dintre următoarele două categorii de premii:

Inovare. Recunoașterea persoanelor și proiectelor remarcabile pentru inovația și eforturile lor în domeniul eficienței energetice și al surselor regenerabile de energie.


Acțiune energetică locală. Sporirea vizibilității inițiativelor în domeniul energiei durabile desfășurate de un grup de cetățeni/consumatori sau de organizații care contribuie la tranziția către o energie curată la nivel comunitar sau local.
Nominalizați-vă pe dumneavoastră sau pe cineva despre care credeți că depune o activitate esențială pentru a stimula energia durabilă pentru următorul premiu:

Femeia în energie. EUSEW militează pentru egalitatea de șanse în sectorul energetic, sărbătorind femeile care conduc activități remarcabile care fac să avanseze tranziția către o energie curată în Europa.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru toate categoriile de premii este 1 februarie 2024.

Câștigarea unui premiu EUSEW sporește profilul activității dumneavoastră și impactul valoros al acesteia. Explorați secțiunea dedicată de pe site-ul EUSEW pentru a afla mai multe despre categorii, pentru a vă asigura că îndepliniți criteriile și pentru a urmări etapele importante.

Săptămâna europeană a energiei durabile (EUSEW) este cel mai mare eveniment anual dedicat surselor regenerabile și utilizării eficiente a energiei în Europa. EUSEW 2024 marchează cea de-a 18-a ediție. EUSEW organizează o serie de activități care reunesc o comunitate de persoane și organizații interesate, care se dedică asigurării unui viitor energetic curat pentru generațiile următoare.

Lansat în 2007 de către Comisia Europeană, EUSEW este organizat anual și, începând cu aprilie 2021, de către Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA), în strânsă cooperare cu Direcția Generală pentru Energie.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE