Thursday, June 13, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Centrale Fotovoltaice pentru satele Moldovei prin programul “DAR 1+3”

spot_imgspot_img

14 comunități din Moldova își întăresc rezistența în fața provocărilor energetice prin proiecte axate pe eficiența energetică și energiile regenerabile. Dintre acestea, 11 au fost selectate în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”.

Localitățile Geamăna, Andrușul de Jos, Telița, Cărbuna, Manta, Zberoaia, Tănătari, Zaim, Chetrosu, Seliște și orașul Ceadâr Lunga și-au propus să îmbunătățească eficiența energetică a școlilor și grădinițelor locale, să modernizeze sistemele învechite de încălzire și iluminat stradal, dar și să treacă la utilizarea energiei verzi.

În același timp, alte trei comunități – Sireți, Țarigrad și Vinogradovca – vor dezvolta proiecte inovatoare de eficiență energetică, cu scopul de a contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu până la 30%, obiectiv asumat voluntar în cadrul inițiativei europene Convenția Primarilor.

Aceste inițiative fac parte din Proiectul „Comunități rezistente energetic pentru Moldova cu sprijinul diasporei și asociațiilor de băștinași”, realizat de AEER, în colaborare cu Convenția Primarilor pentru Climă și Energie în Moldova.

Proiectul este implementat cu sprijinul Fondului de Consiliere în Politici, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și realizat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

EficiențăEnergetică #EnergieRegenerabilă #Moldova #Sustenabilitate

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE