Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Comisia Europeană salută angajamentul Moldovei pentru sporirea securității energetice

spot_img

Specialiștii din Republica Moldova din domeniul energiei vor avea oportunitatea de a-și îmbunătăți calificările prin intermediul proiectului “Organizarea de cursuri și seminare în domeniul energiei pentru Moldova”. Aceste cursuri sunt oferite de Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Enerhack OÜ și cu susținerea Universității Tehnice din Tallinn, Centrului Estonian pentru Dezvoltare Internațională (ESTDEV) și Asociației inginerilor în termotehnică din Estonia (ESTIS).

Comisarul European pentru Energie, Kadri Simson, a subliniat importanța acestui proiect, apreciind eforturile Moldovei de a se alinia cu UE în ceea ce privește securitatea energetică și dezvoltarea energiei regenerabile. UE a oferit sprijin financiar semnificativ pentru abordarea nevoilor de finanțare urgente și susținerea reformelor pe scară largă în Moldova.

Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, Constantin Borosan, a menționat pregătirea pentru lansarea Fondului de eficiență energetică și mecanismul de finanțare a lucrărilor de eficiență energetică, care implică investiții semnificative.

Proiectul va dura un an și va include instruiri și cursuri online gratuite în Republica Moldova, precum și vizite în Estonia. Scopul este să instruiască specialiștii energetici în gestionarea eficientă a resurselor energetice și promovarea soluțiilor sustenabile. De asemenea, se vor învăța tehnici pentru economisirea energiei, contribuind la conservarea resurselor și reducerea costurilor.

Participanții se pot înregistra online pentru aceste cursuri AICI

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE