Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Conferință internațională dedicată achizițiilor publice în Republica Moldova și Ucraina

spot_imgspot_img

Reprezentanții Centrului Național pentru Energie Durabilă au participat astăzi la o conferință internațională dedicată oportunităților de implicare în achizițiile publice durabile din Republica Moldova și Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cadrul proiectului ,,Susținerea IMM-urilor UE din sectorul economiei circulare pentru a participa la achizițiile publice în țările din Europa de Est – P2GreenEST”.

La conferință au luat parte reprezentanți ai organizațiilor de susținere a business-ului și companii din România, Franța, Ucraina și Moldova, active în domeniul eficienței energetice, energiei regenerabile, economiei circulare, protecției mediului ambient, producției de energie din deșeuri agricole, achizițiilor publice și construcțiilor durabile. Scopul evenimentului a fost să faciliteze parteneriate și colaborări între antreprenorii din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

În cadrul conferinței, instituțiile publice din Republica Moldova au prezentat oportunitățile de participare a întreprinderilor străine la licitații în domenii precum eficiența energetică, managementul deșeurilor și apelor.

Centrul Național pentru Energie Durabilă a expus prioritățile sale pentru perioada următoare, precum și activitățile planificate în cadrul programelor pe care le va administra, cum ar fi EcoVoucher, programul Super ESCO și Fondul pentru Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial din Republica Moldova.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE