Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Conferință internațională dedicată achizițiilor publice în Republica Moldova și Ucraina

spot_imgspot_img

Reprezentanții Centrului Național pentru Energie Durabilă au participat astăzi la o conferință internațională dedicată oportunităților de implicare în achizițiile publice durabile din Republica Moldova și Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cadrul proiectului ,,Susținerea IMM-urilor UE din sectorul economiei circulare pentru a participa la achizițiile publice în țările din Europa de Est – P2GreenEST”.

La conferință au luat parte reprezentanți ai organizațiilor de susținere a business-ului și companii din România, Franța, Ucraina și Moldova, active în domeniul eficienței energetice, energiei regenerabile, economiei circulare, protecției mediului ambient, producției de energie din deșeuri agricole, achizițiilor publice și construcțiilor durabile. Scopul evenimentului a fost să faciliteze parteneriate și colaborări între antreprenorii din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

În cadrul conferinței, instituțiile publice din Republica Moldova au prezentat oportunitățile de participare a întreprinderilor străine la licitații în domenii precum eficiența energetică, managementul deșeurilor și apelor.

Centrul Național pentru Energie Durabilă a expus prioritățile sale pentru perioada următoare, precum și activitățile planificate în cadrul programelor pe care le va administra, cum ar fi EcoVoucher, programul Super ESCO și Fondul pentru Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial din Republica Moldova.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE