Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Autoritățile din orașul Exeter știu cum să transforme deșeurile de plastic în bănci pentru parcuri

spot_img

Cum transformă Exeter deșeurile de plastic în bănci. În cadrul acestui proiect de colaborare de pionierat, deșeurile de plastic intră în economia circulară, în loc să fie trimise la uzina de producere a energiei din deșeuri din orașul britanic. Orașul Exeter transformă deșeurile de plastic cu valoare redusă colectate de la ușă în bănci noi. De asemenea, materialele plastice colectate de pe străzile și râurile din orașele britanice, precum și de pe plajele curățate, sunt folosite pentru fabricarea produselor.


Economie circulară


În cadrul acestui proiect de colaborare de pionierat, deșeurile de plastic intră în economia circulară, în loc să fie trimise la o fabrică de producere a energiei din deșeuri.


Încă o dată, Exeter ridică ștacheta în materie de reciclare și găsește modalități inovatoare de a utiliza în mod corespunzător materialele plastice cel mai greu de reciclat“, a declarat Ruth Williams, consilier principal responsabil cu reciclarea. “Jos pălăria în fața echipei de la instalația de valorificare a materialelor pentru că a impulsionat această inițiativă și a făcut-o posibilă.


După ce Consiliul Local Exeter a colectat și a granulat plasticul, specialistul în reciclarea plasticului Circular11 îl transformă în bănci în instalația sa de pe coasta de sud. “Ceea ce diferențiază acest proiect revoluționar de alte proiecte similare este faptul că aceste bănci minunate au fost realizate din materiale plastice cu valoare redusă și adesea greu de reciclat, mai degrabă decât din materiale plastice de calitate superioară care ar fi putut fi folosite pentru a crea noi ambalaje”, a declarat Matt Hulland, managerul pentru recuperarea resurselor din cadrul Consiliului municipal Exeter. “Alte companii au realizat produse similare, dar din materiale plastice de mare valoare. Activitatea noastră cu Circular11 nu numai că generează venituri pentru inovații de pionierat, dar arată cum poate funcționa în acțiune modelarea colaborativă a economiei circulare.”

Ben Gibbons, de la Circular11, a adăugat: “Toate materialele plastice din aceste bănci au fost salvate definitiv de la depozitarea la groapa de gunoi și incinerare. Chiar și atunci când băncile vor ajunge la sfârșitul duratei lor de viață, le vom recicla din nou în alte produse.

Ele demonstrează că poate exista un viitor durabil pentru materialele plastice atunci când lucrăm împreună pentru a îmbunătăți eficiența sistemelor de reciclare.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE