spot_imgspot_img
CHIȘINĂU TICKER
CHIȘINĂU 00 : 00 01/01/1970 Loading weather... Loading air quality...

Românii UrbanScope, ARSC și Biz Matters vor dezvolta studiului de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chișinău

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Urban Scope în colaborare cu Asociația Română pentru Smart City și Biz Matters anunță lansarea proiectului ”Dezvoltarea Studiului de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chișinău”

RENERGY

Acest proiect vizează dezvoltarea Sistemelor Inteligente de Transport în Chișinău, un pas semnificativ în direcția modernizării infrastructurii de transport public și, totodată, reprezintă primul proiect în consorțiu pentru Urban Scope și Asociația Română pentru Smart City în Republica Moldova.

RENERGY

Pe data de 8 decembrie, a fost semnat contractul pentru acest proiect, un moment important care marchează începutul dezvoltării unui nou sistem în transportul public din capitala Moldovei. Acest proiect ambițios, susținut prin finanțare europeană în cadrul Inițiativei de Dezvoltare a Transportului din Chișinău, se concentrează pe crearea unui sistem inteligent de e-ticketing.

RENERGY

Scopul acestui demers este de a aduce îmbunătățiri semnificative în viața comunității, prin facilitarea accesului la un serviciu de transport public mai eficient, adaptat tehnologic și centrat pe nevoile călătorilor.

RENERGY

Inovația stă la baza acestui sistem, care promite să transforme complet experiența călătorilor prin implementarea tehnologiei de ultimă oră pentru achiziția și utilizarea biletelor într-un mod simplu și eficient. Pe lângă îmbunătățirea experienței utilizatorilor, sistemul va contribui și la optimizarea operativă a transportului public, având un impact pozitiv asupra mediului.

Declarație Radu Dragomir, CEO Urban Scope:

RENERGY


În calitate de reprezentant al Urban Scope, sunt profund onorat și entuziasmat să anunțăm implicarea noastră în acest proiect de transformare urbană în Chișinău. Colaborarea noastră cu Asociația Română Smart City în cadrul consorțiului format reprezintă un pas uriaș către materializarea viziunii noastre comune de a inova și îmbunătăți transportul public.
Acest proiect, parte a inițiativei ‘MOVE IT like Lublin’, finanțat de Uniunea Europeană, nu este doar o oportunitate de a implementa soluții tehnologice avansate, ci și o platformă de a modela viitorul mobilității urbane într-un mod care răspunde direct nevoilor și așteptărilor cetățenilor din Chișinău. Ne propunem să dezvoltăm un sistem de e-ticketing intuitiv și accesibil, care va simplifica și eficientiza experiența de călătorie pentru fiecare utilizator.
Pe parcursul acestui proiect, ne vom concentra pe integrarea tehnologică, dar și pe adoptarea soluțiilor noastre la contextul specific al Chișinăului. Scopul nostru principal este de a asigura că fiecare etapă a proiectului este realizată cu grijă, precizie și în strânsă colaborare cu toți actorii implicați.

Declarație Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC:

RENERGY


Ca Președinte al Asociației Române pentru Smart City, sunt extrem de mândru să anunțăm primul nostru proiect major în Republica Moldova, marcând un moment extrem de important pentru organizația noastră. Acest proiect semnificativ în Chișinău, realizat în colaborare cu Urban Scope și BizMatters Consulting, nu este doar o extindere a activității noastre dincolo de granițele României, ci și o demonstrație a experienței și competenței noastre acumulate în domeniul dezvoltării urbane inteligente.
Experiența noastră în România ne-a oferit o înțelegere profundă a provocărilor și oportunităților în transformarea orașelor în comunități inteligente, eficiente și orientate către nevoile cetățenilor. Această experiență este acum valorificată în Moldova, unde vom aplica cele mai bune practici și inovații pentru a dezvolta un sistem de e-ticketing pentru transportul public din Chișinău. Este un pas important în misiunea noastră de a promova orașe inteligente și sustenabile în regiune. Prin acest proiect, dorim să aducem un impact pozitiv asupra calității vieții în Chișinău și să demonstrăm cum tehnologia și inovația pot transforma eficient serviciile publice. Colaborarea strânsă cu partenerii noștri și cu autoritățile locale va fi esențială în acest proces. Ne angajăm să lucrăm cu toate părțile interesate pentru a asigura că soluțiile propuse sunt nu doar tehnologic avansate, dar și adaptate nevoilor specifice ale comunității din Chișinău. Acest proiect face parte din strategia organizației noastre de promovare a competențelor naționale în regiune și transformarea României într-un adevărat Hub Regional pentru Smart City.

Dedicarea Asociației Române pentru Smart City către inovație și eficiență în sectorul transporturilor publice este consolidată prin colaborarea strânsă cu autoritățile locale și partenerii noștri, esențială pentru asigurarea succesului acestui proiect. Suntem mândri să fim parte a acestei inițiative care nu doar că va transforma experiența călătorilor din Chișinău, dar va contribui, de asemenea, la dezvoltarea infrastructurii de transport pentru beneficiul întregii comunități”, a mai adăugat Eduard Dumitrașcu.

RECENTE

METRIX AmCham 2025: energie 4,46 și economie verde 5,44 – radiografia vulnerabilităților energetice și a potențialului de tranziție sustenabilă în Moldova

AmCham Moldova a publicat recent rezultatele indicatorului METRIX, instrumentul care măsoară percepţia comunităţii de...

De la gratis la 30.000 de lei: Guvernul impune tarife pentru autorizația integrată de mediu

Guvernul va examina săptămâna viitoare proiectul prin care se instituie Metodologia de calculare a...

Guvernul recalibrează legislația de audit și sprijin energetic: cadrul revizuit care protejează consumatorul vulnerabil

Săptămâna viitoare, la ședința de Guvern, ministrul energiei intenționează să prezinte un proiect de...

Simtel contractează 28 mil. EUR de la pentru finalizarea parcului fotovoltaic de 52 MWp din Giurgiu

Simtel Team (BVB: SMTL), grup românesc de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a...

SIMILARE

Astana investește 190 de milioane de dolari într-un proiect Smart-City

Astana, capitala Kazahstanului, a semnat un acord de 190 de milioane de dolari pe...

Ministerul Energiei pregătește planul național pentru clădiri cu eficiență energetică maximă

Ministerul Energiei a lansat procesul de elaborare a proiectului de hotărâre a Guvernului privind...

Finanțare pentru localitățile rurale din Moldova pentru implementarea proiectelor Smart Village

Localitățile rurale din Moldova au acum șansa de a obține finanțare pentru implementarea conceptului...

Vilnius a fost desemnată Capitală verde europeană 2025

Vilnius, capitala Lituaniei, a luat angajamentul de a deveni un oraș neutru din punct...

Top 10 soluții de sustenabilitate urbană pentru 2023

Leading Cities a dezvăluit selecția finaliștilor pentru competiția QBE AcceliCITY Resilience Challenge, unde aceștia...

Tallinn testează soluții inovatoare pentru un oraș mai inteligent

Proiecte de orașe inteligente din Argentina, Coreea de Sud și Finlanda au fost selectate...

Autoritățile din orașul Exeter știu cum să transforme deșeurile de plastic în bănci pentru parcuri

Cum transformă Exeter deșeurile de plastic în bănci. În cadrul acestui proiect de colaborare...

„Smart City” vs. „Technology City”: O Abordare Integrată în Era Digitală

Preluare cu suportul lui Eduard Dumitrascu, Președinte,Asociația Română pentru Smart City În lumea digitală de...

Apel de participare a orașelor pentru accelerarea soluțiilor urbane de energie verde

Ultima șansă de a te alătura Urban Transition Mission (UTM) și de a deveni...