Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Tallinn testează soluții inovatoare pentru un oraș mai inteligent

spot_imgspot_img

Proiecte de orașe inteligente din Argentina, Coreea de Sud și Finlanda au fost selectate pentru a participa la programul de testare numit “Test in Tallinn”, care oferă un mediu urban pentru evaluarea acestor proiecte. A doua fază a programului “Test in Tallinn” a inclus, de asemenea, selecția unor proiecte de orașe inteligente din cele trei țări menționate.

Tallinn, care a fost desemnată Capitală Verde Europeană pentru anul 2023, invită atât companiile locale, cât și cele străine să vină și să își testeze produsele și serviciile durabile potrivite pentru un oraș inteligent.

În total, nouă proiecte de inovare au fost lansate în Tallinn, iar patru dintre acestea, câștigătoare ale concursului “Tallinnovation”, au primit aprobarea de a-și testa produsele în cadrul orașului.

Viceprimarul orașului Tallinn, Joosep Vimm, consideră că adoptarea cu succes a noilor soluții în orașul Tallinn se datorează inițiativelor de testare, inclusiv proiectelor Krattworks și Bikeep. Aceasta oferă orașului o oportunitate de a explora soluții inovatoare pentru construirea unui oraș mai inteligent, care poate oferi servicii superioare locuitorilor și turiștilor.

Mai multe inițiative aflate în prezent în faza de testare sau care urmează să înceapă testarea în cadrul programului “Test in Tallinn” includ senzori digitali pentru containerele de gunoi, instrumente inteligente de măsurare a valurilor pentru porturi și un scaner care poate crea modele 3D utilizând radiațiile atmosferice.

Viceprimarul subliniază că colaborările anterioare cu antreprenorii au evidențiat necesitatea unei astfel de oportunități de testare, și acest lucru deschide noi perspective pentru dezvoltarea unui oraș inteligent, oferind facilități îmbunătățite atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE