Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Tallinn testează soluții inovatoare pentru un oraș mai inteligent

spot_img

Proiecte de orașe inteligente din Argentina, Coreea de Sud și Finlanda au fost selectate pentru a participa la programul de testare numit “Test in Tallinn”, care oferă un mediu urban pentru evaluarea acestor proiecte. A doua fază a programului “Test in Tallinn” a inclus, de asemenea, selecția unor proiecte de orașe inteligente din cele trei țări menționate.

Tallinn, care a fost desemnată Capitală Verde Europeană pentru anul 2023, invită atât companiile locale, cât și cele străine să vină și să își testeze produsele și serviciile durabile potrivite pentru un oraș inteligent.

În total, nouă proiecte de inovare au fost lansate în Tallinn, iar patru dintre acestea, câștigătoare ale concursului “Tallinnovation”, au primit aprobarea de a-și testa produsele în cadrul orașului.

Viceprimarul orașului Tallinn, Joosep Vimm, consideră că adoptarea cu succes a noilor soluții în orașul Tallinn se datorează inițiativelor de testare, inclusiv proiectelor Krattworks și Bikeep. Aceasta oferă orașului o oportunitate de a explora soluții inovatoare pentru construirea unui oraș mai inteligent, care poate oferi servicii superioare locuitorilor și turiștilor.

Mai multe inițiative aflate în prezent în faza de testare sau care urmează să înceapă testarea în cadrul programului “Test in Tallinn” includ senzori digitali pentru containerele de gunoi, instrumente inteligente de măsurare a valurilor pentru porturi și un scaner care poate crea modele 3D utilizând radiațiile atmosferice.

Viceprimarul subliniază că colaborările anterioare cu antreprenorii au evidențiat necesitatea unei astfel de oportunități de testare, și acest lucru deschide noi perspective pentru dezvoltarea unui oraș inteligent, oferind facilități îmbunătățite atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE