Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Enel Green Power România a pus în funcţiune cel mai mare parc fotovoltaic al său, cu o capacitate de 63 MW

spot_img

Enel Green Power România, divizia de producție a energiei din surse regenerabile a grupului Enel în România, a dat în funcțiune parcul fotovoltaic Lumina din localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, și a finalizat achiziționarea acestuia de la compania MYTILINEOS.

Cu o capacitate instalată de 63 MW și o producție anuală de aproximativ 99 GWh, această centrală fotovoltaică reprezintă cea mai mare din portofoliul fotovoltaic al companiei.

Noul parc utilizează tehnologia fotovoltaică de ultimă generație și generează energie verde prin intermediul a aproximativ 120.000 de panouri bifaciale de tip monocristalin, model JA Solar 540 și 535 W, având o durată de viață de 30 de ani. Aceasta este injectată în rețeaua națională de distribuție a energiei electrice cu ajutorul a 248 de invertoare.

Centrala fotovoltaică este conectată la rețeaua de înaltă tensiune (110 kV) a operatorului de distribuție concesionar E-Distribuție Muntenia, iar estimările arată că producția de energie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 112.387 de tone pe an. De asemenea, proiectul fotovoltaic permite adăugarea capacităților de stocare a energiei.

În prezent, Enel Green Power România dispune de un portofoliu de energie verde operațional de aproximativ 600 MW, cuprinzând proiecte eoliene și fotovoltaice. Compania operează parcuri fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 100 MW în județele Dolj, Giurgiu și Prahova, iar în paralel, se află în diverse stadii de dezvoltare cu proiecte similare.

Enel Green Power România a investit aproximativ 1,13 miliarde de euro începând din 2007. În anul 2022, producția de energie regenerabilă a companiei a însumat 1,24 TWh.

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE