Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Expoziția de Inovație Smart Christchurch: Te Pae Găzduiește Taxiul Zburător Autonom și Robotul de Securitate

spot_img

Inițiativele și tehnologiile prezentate la Te Pae în perioada 10-11 septembrie vor include taxiul autonom zburător Wisk Aero și un robot de securitate pentru teren accidentat. Acest taxi aerian de generația a 5-a dezvoltat de Wisk Aero este autonom, electric și poate decola și ateriza vertical.
Orașul neo-zeelandez Christchurch găzduiește o expoziție de inovație la Te Pae în perioada 10-11 septembrie.
 
Evenimentul anual se mută într-un spațiu nou și mai mare și va avea loc la Centrul de Convenții Te Pae Christchurch.
 
Modelarea viitorului
 
Organizată de echipa Smart Christchurch a consiliului, expoziția de inovație are ca scop prezentarea celor mai recente inovații care modelează viitorul orașului Ōtautahi Christchurch și al lumii.
 
Vizitatorii vor avea oportunitatea de a interacționa cu peste 100 de expoziții interactive, precum și de a participa la o serie de discuții captivante și sesiuni-cheie.
 
Participanții la expoziție vor putea vedea îndeaproape taxiul autonom zburător Wisk Aero în timp ce intră în expoziție. Într-un design clasic de taxi american, taxiul aerian de generația a 5-a Wisk Aero, cunoscut sub numele de Cora, este un demonstrator de taxi aerian autonom, electric și cu decolare și aterizare verticale (eVToL). Sprijinită de compania Boeing, Wisk dezvoltă și testează aeronave electrice încă din 2010.

Smart Christchurch este o inițiativă a orașului Christchurch din Noua Zeelandă, care vizează transformarea orașului într-un oraș inteligent (smart city). Aceasta implică utilizarea tehnologiei și a datelor pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, a eficientiza serviciile publice și a face orașul mai sustenabil din punct de vedere al resurselor.

Inițiativa Smart Christchurch se concentrează pe aplicarea tehnologiei în diverse domenii, precum transportul urban, gestionarea energiei, serviciile publice, infrastructura digitală și interacțiunea cu cetățenii. Scopul este de a crea un mediu urban mai eficient, mai conectat și mai prietenos cu mediul înconjurător, prin utilizarea inovațiilor tehnologice.

Printre obiectivele Smart Christchurch se numără îmbunătățirea traficului și a transportului public, optimizarea consumului de energie, dezvoltarea unor servicii publice mai eficiente și accesibile, precum și crearea de oportunități pentru inovație și dezvoltare economică.

În cadrul acestei inițiative, se pot dezvolta proiecte precum rețele de senzori pentru monitorizarea traficului și a calității aerului, platforme digitale pentru interacțiunea cu cetățenii sau soluții de gestionare a deșeurilor mai eficiente. Scopul final al Smart Christchurch este să transforme orașul într-un loc mai atractiv și mai sustenabil pentru locuitori, vizitatori și investitori.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE