Saturday, December 2, 2023
6.1 C
Chișinău
spot_img

Germania: explozia unei baterii de stocare a distrus o casă de locuit

spot_img

O explozie recentă a unei baterii de stocare de 30 kWh într-o locuință privată din Germania a fost atribuită de autorități unei probabile defecțiuni tehnice. Conform investigațiilor, incidentul a cauzat daune semnificative, lăsând locuința nelocuibilă.

Potrivit informațiilor preliminare, se presupune că o defecțiune tehnică a condus la explozia acestei unități de stocare de energie cu o capacitate de 30 kWh, situată în Lauterbach, Germania. Acest incident survine în contextul unui alt accident înregistrat în Germania în data de 6 octombrie, care implică un sistem de stocare a energiei.

Potrivit Inspectorului Șef de Poliție Andre Müller de la Sediul Poliției din Estul Hesse, la aproximativ ora 14:00, departamentul de protecție împotriva incendiilor din districtul Wernges a fost alertat cu privire la emisia de fum dintr-o casă cu două familii. Când poliția a ajuns la locul incidentului, departamentele locale de pompieri erau deja prezente, dar nu au putut detecta niciun incendiu. Cu toate acestea, se constata că a avut loc o explozie, care a dus la prăbușirea zidului estic al casei.

Investigațiile preliminare sugerează că explozia a fost cauzată de o defecțiune tehnică a bateriei de stocare de 30 kWh. Proprietarii au reușit să evacueze casa în siguranță, însă trei persoane au suferit răni minore în urma exploziei, inclusiv proprietarul locuinței, un rezident și un vecin.

Potrivit poliției, daunele produse sunt estimate să se situeze într-o gamă de mijloc cu șase cifre, iar casa este în prezent nelocuibilă. Echipele de pompieri au luat măsuri de securitate pentru a preveni prăbușirea clădirii și au instalat garduri de construcție pentru a proteja zona.

Până în prezent, autoritățile nu au dezvăluit informații despre producătorul bateriei de stocare implicat în acest incident.

RECENTE

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost...

Voucherele “Rabla Electrocasnice” neutilizate, valabile și la sesiunea următoare

Ce se întâmplă cu voucherul „Rabla pentru electrocasnice”, dacă nu ați reușit să-l utilizați...

Energocom și DEPA semnează acord pentru extinderea furnizării de gaze, incluzând LNG

Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras,...

LG a lansat pompa de căldură rezidențială aer-apă cu propan

Pompa utilizează un agent frigorific de propan cu potențial redus de încălzire și are...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE