Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Green City Lab Moldova oferă asistență ÎMM-urilor în accesarea finanțări din Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică

spot_img

Întreprinderile mici și mijlocii din Moldova pot accesa mai ușor un suport nerambursabil pentru acțiuni de tehnologizare a proceselor și pentru echipament și instalații de valorificare a surselor de energie alternativă, în cadrul Programului retehnologizare și eficiență energetică a ÎMM finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.

Green City Lab  Moldova ajută solicitanții să pregătească pachetul de documente și să aplice la Program, datorită parteneriatului extins între Organizația pentru Dezvoltare și Asistență (ODA)  și Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

ÎMM-urile pot acum beneficia de expertiza tehnică gratuită în domeniile “Eficiență Energetică” și “Energie Regenerabilă”, oferită de Green City Lab, inclusiv pentru pregătirea următoarelor pachete de documente:

·       Raportul de audit energetic

·       Aviz de racordare la rețelele electrice de distribuție

·       Proiect de execuție a instalației de racordare

·       Situația financiară anuală pe ultimii 2 ani de activitate

·       Oferte de preț care să conțină specificațiile tehnice a bunurilor/serviciilor solicitate

·       Licențe și autorizații existente la întreprindere

·       Acte ce confirmă dreptul de proprietate sau folosință (contract de arendă/ contract de locațiune/ contract de comodat; Extras din registrul bunurilor imobile; Contract de vânzare – cumpărare și altele) – după caz.

Programul oferă suport financiar nerambursabil până la 2 mil. de lei pentru acțiuni de tehnologizare și retehnologizare, ori pot beneficia de un suport financiar nerambursabil de până la 1,5 mil. lei.

Solicitările pentru finanțare la ODA pot fi depuse până la data de 1 octombrie 2023 sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii are drept scop sporirea gradului de performanță a întreprinderilor mici și mijlocii, înlocuirea echipamentelor/utilajelor tehnice ineficiente cu soluții tehnologice moderne și optimizarea costurilor de producere prin implementarea măsurilor de eficiență energetică.

Achiziționarea și aplicarea acestora va ajuta la reducerea consumului de energie electrică și optimizarea costurilor de producere.

Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii are drept scop sporirea gradului de performanță a întreprinderilor mici și mijlocii, înlocuirea echipamentelor/utilajelor tehnice ineficiente cu soluții tehnologice moderne și optimizarea costurilor de producere prin implementarea măsurilor de eficiență energetică.

Pentru informații suplimentare despre procedura de solicitare a expertizei gratuite Gren City Lab la aplicarea pentru granturi în cadrul programului, vă rugăm să ne contactați direct:

Manager de proiect: Vitalie Secrieru

Tel: 079555757

E-mail: support@greencity.md

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE