Friday, May 3, 2024
11.6 C
Chișinău
spot_imgspot_img

GreenTech Hackathon: inovații pentru o economie circulară

spot_imgspot_img

Green City Lab Moldova și Yep!Moldova,cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, anunță organizarea unui hackathon care va oferi întreprinderilor mici și mijlocii  soluții inovatoare și durabile pentru ca acestea să devină mai sustenabile.

GreenTech Hackathon va avea loc în perioada 12-14 aprilie 2024 și va dura 48 de ore – timp în care participanții vor vei lucra mult în echipă, vor beneficia de expertiza specialiștilor și vor identifica soluții pentru provocărileeconomiei circulare. 

Formularul pentru înregistrare 

GreenTech Hackathon este o inițiativă de suport antreprenorial, care ajută IMM să dezvolte soluții inovatoare și durabile pentru ca afacerea să devină mai sustenabilă. 

La hackathon se pot înscrie toți cei pasionați de sustenabilitate și interesați de antreprenoriat, management, software, hardware, marketing, comunicare, design și inovație verde. Sunt eligibili pentru participare studenți, ingineri, dezvoltatori, marketeri, designeri, recrutori fie cei care au afacere mică sau mijlocie. Evenimentul este pentru toți cei care vor să se alinieze cerințelor pieței europene, cu accent pe exportatorii din sectoare precum: ambalaje, raportare indicatori de mediu, trasabilitate produse, amprentă de carbon și schimbare climatică. 

Obiectivul evenimentului este să adune oameni care vor să facă o schimbare prin accelerarea tranziției IMM-urilor către un model de afacere verde, sustenabilă și circulară, conform standardelor Uniunii Europene.

Participanții vor dezvolta, alături de mentorii și experții hackathon-ului, soluții inovatoare pentru afaceri sustenabile. Cele mai bune soluții vor fi premiate în cadrul sesiunii de Pitch, organizate la finalul evenimentului. Ulterior, echipele câștigătoare vor fi ghidate și susținute pentru a pune în practică soluțiile lor. 


*Economia circulară reprezintă un model de producție și consum care se axează pe principiile utilizării comune, închirierii, reutilizării, reparării, renovării și reciclării materialelor și produselor existente, prelungind astfel durata de viață a acestora.

În practică, această abordare vizează minimizarea deșeurilor încă de la stadiul de producție și face ca deșeurile unora să devină materia primă a altora. 

Hackathonul Economia Circulară este implementat/organizat de AO Green City Lab Moldova și Yep!Moldova cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Suedia și UK.

 

RECENTE

Ministerul Energiei și USAID semnează acordul pentru finanțarea liniei de înaltă tensiune Strășeni-Gutinaș

Astăzi, la Strășeni, a avut loc semnarea Memorandumului de Înțelegere pentru construcția unei linii...

Energocom a anunțat cantitatea de energie electrică necesară consumatorilor în luna mai

În luna mai, cantitatea de energie electrică necesară consumatorilor de pe malul drept al...

Ministrul Energiei aduce perspectiva Republicii Moldova la Summitul Global pentru tranziția la energie verde

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a participat vineri la Summitul global privind tranziția la energie...

Ministerul Energiei deschide concursul pentru un reprezentant în Comisia de Licitații pentru statutul de producător eligibil mare

Ministerul Energiei anunță lansarea concursului pentru selectarea unui reprezentant al societății civile în calitate...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE