Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Î.S. Moldelectrica investește în promovarea femeilor în industria electroenergetică

spot_img

În perioada 17-20 iulie, Î.S. Moldelectrica a participat la instruirile privind Engendering Industries, organizate de USAID Moldova prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Moldovei (MESA). Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea femeilor din domeniul electroenergetic și promovarea egalității de gen.

Participarea șefilor serviciilor și administrației la aceste instruiri subliniază deschiderea companiei către noi oportunități și perspective pentru dezvoltarea profesională a angajatelor din domeniul energetic. Scopul proiectului Engendering Industries este de a promova participarea activă și echitabilă a femeilor în sectorul energetic, oferindu-le suport și resurse pentru depășirea barierelelor existente și crearea unui mediu propice dezvoltării carierei lor.

Compania Î.S. Moldelectrica înțelege că diversitatea și incluziunea sunt cruciale pentru succesul organizației și pentru consolidarea competențelor și forței de muncă. Prin facilitarea accesului femeilor la oportunități de creștere profesională, se dorește contribuirea la creșterea capacităților angajaților și la dezvoltarea unei forțe de muncă mai puternice.

Instruirea face parte din Programul Accelerat al Egalității de Gen în Forța de Muncă al USAID, care se concentrează pe dezvoltarea abilităților în domeniul egalității de gen a angajaților cu funcții de conducere, precum și pe creșterea puterii lor de leadership și capacitatea de a produce schimbări pozitive în organizații.

Î.S. Moldelectrica reafirmă angajamentul său față de valorile de incluziune, diversitate și echitate și își propune să rămână lider în promovarea acestora în sectorul energetic din Republica Moldova.

RECENTE

Edineț – noul Smart City al Moldovei

Servicii publice modernizate, digitalizate și bazate pe tehnologii prietenoase cu mediul au fost inaugurate...

Perspectivele dezvoltării energiei geotermale în Republica Moldova

În cadrul activităților proiectului GCIP Moldova, a fost organizat evenimentul „Investor Connect 2023”: Studiu...

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE