Wednesday, April 17, 2024
15.5 C
Chișinău
spot_img

Î.S. Moldelectrica investește în promovarea femeilor în industria electroenergetică

spot_imgspot_img

În perioada 17-20 iulie, Î.S. Moldelectrica a participat la instruirile privind Engendering Industries, organizate de USAID Moldova prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Moldovei (MESA). Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea femeilor din domeniul electroenergetic și promovarea egalității de gen.

Participarea șefilor serviciilor și administrației la aceste instruiri subliniază deschiderea companiei către noi oportunități și perspective pentru dezvoltarea profesională a angajatelor din domeniul energetic. Scopul proiectului Engendering Industries este de a promova participarea activă și echitabilă a femeilor în sectorul energetic, oferindu-le suport și resurse pentru depășirea barierelelor existente și crearea unui mediu propice dezvoltării carierei lor.

Compania Î.S. Moldelectrica înțelege că diversitatea și incluziunea sunt cruciale pentru succesul organizației și pentru consolidarea competențelor și forței de muncă. Prin facilitarea accesului femeilor la oportunități de creștere profesională, se dorește contribuirea la creșterea capacităților angajaților și la dezvoltarea unei forțe de muncă mai puternice.

Instruirea face parte din Programul Accelerat al Egalității de Gen în Forța de Muncă al USAID, care se concentrează pe dezvoltarea abilităților în domeniul egalității de gen a angajaților cu funcții de conducere, precum și pe creșterea puterii lor de leadership și capacitatea de a produce schimbări pozitive în organizații.

Î.S. Moldelectrica reafirmă angajamentul său față de valorile de incluziune, diversitate și echitate și își propune să rămână lider în promovarea acestora în sectorul energetic din Republica Moldova.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE