Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Î.S. Moldelectrica primește aviz pentru proiectul de interconexiune electrică cu România

spot_img

Î.S. Moldelectrica primește aviz favorabil de la Agenția de Mediu pentru un important proiect de interconexiune electrică cu România

Compania Î.S. Moldelectrica a obținut un aviz favorabil de la Agenția de Mediu, marți, pentru a demara consultările publice referitoare la “Planul de realizare a impactului asupra mediului” pentru un proiect strategic de dezvoltare a interconexiunilor cu România.

Proiectul propus de Î.S. Moldelectrica are ca scop construirea unei Linii Electrice Aeriene de 400kV care va conecta Bălți din Republica Moldova cu Suceava din România. Această interconexiune electrică de înaltă tensiune reprezintă o inițiativă de importanță majoră, având ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii energetice a regiunii și facilitarea schimbului de energie între cele două țări.

Înainte de a obține avizul favorabil din partea Agenției de Mediu, Î.S. Moldelectrica a efectuat un amplu studiu de fezabilitate și a realizat evaluări detaliate ale impactului asupra mediului și societății. Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura că proiectul va fi implementat în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate.

Următorul pas va consta în inițierea etapei de consultări publice, odată ce perioada de diseminare a pachetului de evaluare a impactului asupra mediului va fi încheiată. Î.S. Moldelectrica se angajează să colaboreze strâns cu autoritățile locale, reprezentanții comunităților și alte părți interesate pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a răspunde tuturor preocupărilor și întrebărilor ce pot apărea în cadrul consultărilor publice.

Consultările publice sunt preconizate să aibă loc în luna octombrie curent, iar compania Î.S. Moldelectrica invită toate părțile interesate să participe activ la acest proces și să contribuie la dezvoltarea unui proiect care să asigure un viitor durabil și prosper pentru întreaga regiune. Agenția de Mediu va supraveghea cu atenție acest proces pentru a asigura transparența și accesul liber la informații.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE