Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Î.S. Moldelectrica primește aviz pentru proiectul de interconexiune electrică cu România

spot_imgspot_img

Î.S. Moldelectrica primește aviz favorabil de la Agenția de Mediu pentru un important proiect de interconexiune electrică cu România

Compania Î.S. Moldelectrica a obținut un aviz favorabil de la Agenția de Mediu, marți, pentru a demara consultările publice referitoare la “Planul de realizare a impactului asupra mediului” pentru un proiect strategic de dezvoltare a interconexiunilor cu România.

Proiectul propus de Î.S. Moldelectrica are ca scop construirea unei Linii Electrice Aeriene de 400kV care va conecta Bălți din Republica Moldova cu Suceava din România. Această interconexiune electrică de înaltă tensiune reprezintă o inițiativă de importanță majoră, având ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii energetice a regiunii și facilitarea schimbului de energie între cele două țări.

Înainte de a obține avizul favorabil din partea Agenției de Mediu, Î.S. Moldelectrica a efectuat un amplu studiu de fezabilitate și a realizat evaluări detaliate ale impactului asupra mediului și societății. Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura că proiectul va fi implementat în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate.

Următorul pas va consta în inițierea etapei de consultări publice, odată ce perioada de diseminare a pachetului de evaluare a impactului asupra mediului va fi încheiată. Î.S. Moldelectrica se angajează să colaboreze strâns cu autoritățile locale, reprezentanții comunităților și alte părți interesate pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a răspunde tuturor preocupărilor și întrebărilor ce pot apărea în cadrul consultărilor publice.

Consultările publice sunt preconizate să aibă loc în luna octombrie curent, iar compania Î.S. Moldelectrica invită toate părțile interesate să participe activ la acest proces și să contribuie la dezvoltarea unui proiect care să asigure un viitor durabil și prosper pentru întreaga regiune. Agenția de Mediu va supraveghea cu atenție acest proces pentru a asigura transparența și accesul liber la informații.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE