Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Igor Condrea – Manager energetic în cadrul Secției cooperarea operatorilor de sistem Enerocom

spot_imgspot_img

Angajat al Energocom de un an de zile, în Direcția trading, unde a fost implicat activ în procesul de achiziții de gaze în sezonul rece 2022-2023, când compania a înregistrat mai multe premiere pentru Republica Moldova în procesul de fortificare a securității energetice și diversificarea surselor și rutelor de energie.

Este responsabil de procedurile de rezervare a capacității pentru transportul de gaze, transmiterea nominalizărilor către operatorii de sistem din Republica Moldova și din regiune, asigurând procesul de concordanță și, respectiv, menținerea comunicării pe această dimensiune cu colegii din Ucraina și România.

Are studii în drept și economie. În trecut a activat în cadrul Serviciului Fiscal, șef adjunct de direcție, între 2005 și 2012; ulterior – șef adjunct de direcție în cadrul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești din cadrul Ministerului Justiției. În perioada 2015-2018, a ocupat funcția de șef al direcției economie în cadrul Consiliului Raional Ialoveni.

După patru ani petrecuți în Marea Britanie, a revenit în țară și s-a regăsit în sectorul energetic, aflat în plin proces de transformare.

Spune că dacă în trecut gazele veneau dintr-o singură sursă, din est, din decembrie anul trecut Republica Moldova a reușit să asigure diversificarea surselor și utilizarea noilor rute de aprovizionare cu gaze naturale. Chiar dacă dependența de importul de gaze naturale este în continuare 100%, riscul de limitare a furnizării este diminuat, datorită diversificării surselor și rutelor de aprovizionare, precum și creării și menținerii stocurilor strategice de gaze și a cantităților necesare pentru tot sezonul de încălzire.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE