Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

În Ucraina va fi lansată Platforma Națională de Decarbonizare

SURSĂsaee
spot_img

Sursă: saee.gov.ua

Agenția de Stat pentru Eficiență Energetică și Economie de Energie din Ucraina (SAEE) a anunțat că în curând va fi lansată Platforma Națională de Decarbonizare (PND), un instrument IT inovator dedicat promovării energiei verzi și eficienței energetice la nivel național. Conducerea agenției, împreună cu partenerii americani de la Uprisun Technology, a prezentat proiectul emblematic la Ministerul pentru Dezvoltarea Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina. Acest eveniment a marcat adoptarea unei foai de parcurs pentru lansarea PND, care se preconizează a deveni disponibilă primilor utilizatori la sfârșitul acestui an.

Platforma Națională de Decarbonizare (PND) se dorește a fi un instrument multifuncțional, care va asigura o conducere eficientă pentru transformarea energetică durabilă și decarbonizare în Ucraina. Cu o gamă variată de soluții “verzi”, PND va putea fi utilizată de municipalități, întreprinderi și gospodării din întreaga țară, facilitând accesul la tehnologii energetice eficiente, susținute de sprijinul statului.

Participanții la Platforma Națională de Decarbonizare vor beneficia de reduceri din partea producătorilor, opțiuni de credite preferențiale și alte instrumente financiare avantajoase. Planificată pentru lansarea largă în aprilie 2024, PND va aduce opțiuni pentru soluții energetice, de la dispozitive eficiente pentru locuințe până la proiecte de amploare bazate pe energie solară și alte surse regenerabile.

Această inițiativă marca un pas semnificativ în direcția unei dezvoltări energetice durabile și a unei economii verzi pentru Ucraina, contribuind la dezvoltarea unor comunități independente din punct de vedere energetic și la consolidarea competitivității în industrie.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE