Thursday, June 13, 2024
16.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Interviu: Green City Lab despre potențialul soluției oferite de energia regenerabilă în combaterea schimbărilor climatice

spot_imgspot_img

Capacitățile instalate ale surselor de energie regenerabilă în Republica Moldova au crescut de șase ori în ultimii doi ani. Numai în 2023, puterea centralelor fotovoltaice, în baza mecanismului de contorizare netă, a înregistrat o creștere de patru ori.

Avantajele economice sunt palpabile – investiția în panouri fotovoltaice cu o putere de 5-50 kW, la un cost de 1000 euro/kW, permite recuperarea investiției în 5 ani, asigurând ulterior o sursă de energie gratuită.

Pentru întreprinderi mici și mijlocii, sprijinul financiar de până la 50% din investiție reduce perioada de recuperare a acesteia la aproximativ doi ani și jumate.

Energia din surse regenerabile nu doar că reduce emisiile de CO2, dar și contribuie la independența energetică și reținerea resurselor financiare în țară.

Este mai mult decât o tendință – este o necesitate pentru un viitor sustenabil.

Într-un interviu, expertul Green City Lab Moldova, Irina Apostol, a vorbit despre potențialul soluției oferite de energia regenerabilă în combaterea schimbărilor climatice, atât la nivel global, cât și în contextul național.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE