Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Ministerul Energiei a instituit un mecanism de raportare privind situația în sistemul energetic

spot_imgspot_img

În contextul condițiilor meteorologice speciale, Ministerul Energiei a instituit un mecanism de raportare periodică privind situația operativă în sistemul energetic și de coordonare a intervențiilor necesare.

Astfel, responsabilii din Minister se află în contact permanent cu reprezentanții operatorilor de sistem (OS) din sectorul energiei electrice și gazelor naturale ÎS „Moldelectrica, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, SA „RED-Nord”, SRL „Vestmoldtransgaz”, SRL „Chișinău-gaz” etc, și monitorizează permanent situația privind procesul de lichidare a circumstanțelor și de reconectare a consumatorilor din localitățile afectate de condițiile meteorologie speciale.

Conform informației prezentate de către SA „RED-Nord”, la ora 10:00 rămân afectați cca 11491 de consumatori din 40 de localități din raioanele Florești, Rezina și Sîngerei. 6137 de consumatori din 15 localități din Raionul Rezina au fost reconectați la rețeaua de energie electrică.

În zona de operare a Premier Energy Distribution, au fost reconectați 4122 de consumatori, însă 10500 de consumatori din 26 de localități rămân fără energie electrică în raioanele Orhei, Telenești, Nisporeni și Criuleni.

SA „Energocom” a informat despre acoperirea comercială integrală a necesarului de consum a malului drept.

SA „Termoelectrica” și SA „CET-Nord” au raportat despre funcționarea stabilă a unităților de generare.

Infrastructura de transport și distribuție a gazelor naturale funcționează în regim stabil.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE