Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Ministerul Mediului discută cu Energy Community despre sistemul de comercializare a certificatelor de emisii

spot_img

Principiile-cheie și elementele de bază pentru dezvoltarea unui sistem regional de comercializare a certificatelor de emisii în cadrul Comunității Energiei au fost discutate într-o întâlnire dintre Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, și reprezentanții instituției europene într-o misiune de informare în Republica Moldova.

Conform obiectivelor implementării sistemului, acesta va oferi informații valoroase despre progresele înregistrate de părțile contractante ale Comunității Energiei în punerea în aplicare a foii de parcurs privind decarbonizarea. Avantajele dezvoltării unui astfel de sistem au fost subliniate, iar discuții tehnice sunt programate până la sfârșitul anului 2023.

Ministrul Mediului a evidențiat actele normative promovate de Ministerul Mediului, legate de adaptarea la schimbările climatice, inclusiv Programul Național de adaptare la schimbările climatice și Programul Național de Dezvoltare cu Emisii Reduse. De asemenea, se va implementa un sistem riguros de evaluare a impactului asupra mediului din partea agenților economici, ca parte a unei reforme instituționale.

Adam Cwetsch, șeful unității “Green Deal” al Secretariatului Comunității Energiei, a discutat importanța Foii de parcurs privind decarbonizarea și avantajele unui sistem regional de comercializare a certificatelor de emisii, precum și elementele esențiale ale acestui sistem și modul în care vor fi identificate.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE