Thursday, June 13, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Ministerul Mediului discută cu Energy Community despre sistemul de comercializare a certificatelor de emisii

spot_imgspot_img

Principiile-cheie și elementele de bază pentru dezvoltarea unui sistem regional de comercializare a certificatelor de emisii în cadrul Comunității Energiei au fost discutate într-o întâlnire dintre Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, și reprezentanții instituției europene într-o misiune de informare în Republica Moldova.

Conform obiectivelor implementării sistemului, acesta va oferi informații valoroase despre progresele înregistrate de părțile contractante ale Comunității Energiei în punerea în aplicare a foii de parcurs privind decarbonizarea. Avantajele dezvoltării unui astfel de sistem au fost subliniate, iar discuții tehnice sunt programate până la sfârșitul anului 2023.

Ministrul Mediului a evidențiat actele normative promovate de Ministerul Mediului, legate de adaptarea la schimbările climatice, inclusiv Programul Național de adaptare la schimbările climatice și Programul Național de Dezvoltare cu Emisii Reduse. De asemenea, se va implementa un sistem riguros de evaluare a impactului asupra mediului din partea agenților economici, ca parte a unei reforme instituționale.

Adam Cwetsch, șeful unității “Green Deal” al Secretariatului Comunității Energiei, a discutat importanța Foii de parcurs privind decarbonizarea și avantajele unui sistem regional de comercializare a certificatelor de emisii, precum și elementele esențiale ale acestui sistem și modul în care vor fi identificate.

RECENTE

Guvernul aprobă înființarea Comisiei Naționale pentru Schimbările Climatice: Decizii obligatorii și măsuri integrate în dezvoltarea socio-economică

Guvernul a dat undă verde astăzi proiectului de hotărâre care stabilește organizarea și funcționarea...

Moldelectrica angajează un expert în managementul proiectelor/piața de electricitate

Ministerul Energiei din Moldova, în colaborare cu Moldelectrica, anunță deschiderea unei poziții pentru un...

Anunț de angajare: Ministerul Energiei și Centrul Național pentru Energie Durabilă caută doi experți care vor fi finanțați de BERD

În răspuns la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a...

Are loc prima sesiune de lucru pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Strășeni-Gutinaș

Astăzi, a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA)...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE