Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Ministrul Parlicov va susține programul de eficiență energetică în ședința Guvernului din 27 decembrie

spot_imgspot_img

În cadrul ședinței Guvernului din 27 decembrie 2023, ministrul energiei, Victor Parlicov, va pleda pentru aprobarea Programului privind implementarea schemei de obligații în domeniul eficienței energetice pentru perioada 2024-2026. Documentul propune măsuri ambițioase pentru îmbunătățirea eficienței energetice în clădiri și reducerea dependenței de importuri, inclusiv prin utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Programul vizează renovarea clădirilor, promovarea eficienței energetice în sectorul rezidențial și eliminarea barierelor în acest sens. Se estimează contribuții și cheltuieli specifice pentru economiile de energie, iar furnizorii de energie vor beneficia de plăți fixe. Cu accent pe acumularea de contribuții din partea părților obligate, inițiativele includ mecanisme de eficiență energetică și investiții în renovarea clădirilor.

Având în vedere că Moldova importă o proporție semnificativă de resurse energetice, programul își propune să reducă dependența de importuri prin promovarea eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă. Detalii despre consumul în sectorul rezidențial și măsurile propuse pentru îmbunătățirea situației sunt incluse în program, care implică contribuții, cofinanțare și granturi pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Scopul fundamental al programului este îmbunătățirea eficienței energetice prin renovarea clădirilor și adoptarea surselor de energie durabile, iar detaliile referitoare la contribuții estimate și cheltuieli specifice sunt cuprinse în document. Programul se concentrează pe parteneriate și colaborare pentru a asigura succesul inițiativelor propuse.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE