Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Moldelectrica a devenit Membru Observator ENTSO-E

spot_imgspot_img

Întreprinderea de Stat Moldelectrica a semnat oficial acordul de membru observator al ENTSO_E (Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport de energie electrică). Ceremonia semnării a avut loc cu participarea președintelui ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, și a directorului general interimar al Î.S. “Moldelectrica”, Sergiu Aparatu.

RENERGY

Aderarea la ENTSO-E reprezintă o evoluție semnificativă pentru Moldelectrica și confirmă angajamentul ferm al companiei față de cooperarea europeană în domeniul energetic.

Semnarea acestui acord marchează un pas important în consolidarea relațiilor noastre cu operatorii de transport de energie electrică din UE și în participarea activă la dezvoltarea și implementarea standardelor și practicilor europene în sectorul energetic.

RENERGY

Sincronizarea de urgență reușită a Sistemului Energetic Continental European cu rețelele din Republica Moldova și Ucraina la 16 martie 2022 a demonstrat competența tehnică a echipei Moldelectrica și a confirmat necesitatea unei colaborări consolidate în cadrul ENTSO-E pentru asigurarea securității și stabilității energetice în regiune.

În urma semnării acestui acord, Moldelectrica devine parte integrantă a comunității europene a OST, care își propune să împărtășească cunoștințe, să promoveze inovația și să contribuie la o infrastructură energetică sustenabilă în Europa.

Sergiu Aparatu, director general interimar al Î.S. “Moldelectrica”, a declarat: „Prin aderarea noastră în calitate de membru observator la ENTSO-E, consolidăm relațiile noastre cu operatorii de transport de energie electrică din Europa. Suntem acum parte a unei comunități care împărtășește cunoștințe, experiență și resurse pentru a asigura o rețea energetică eficientă și durabilă în întreaga regiune. Datorita efortului consolidat al echipei Moldelectrica a fost posibil ca astăzi să devenim parte în calitate de membru observator al ENTSO-E. ”

La rândul său președintele ENTSO-E Zbyněk Boldiš, a menționat „ În numele tuturor membrilor ENTSO-E, sunt bucuros să urez bun venit întreprinderii Moldelectrica în cadrul Asociației Europene a Operatorilor de Sisteme de Transmisie Electrică. Acest acord formalizează sprijinul și solidaritatea noastră față de Moldelectrica și reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse pentru menținerea stabilității sistemului de transmisie energetică al Moldovei în condiții dificile. Anticipăm o colaborare semnificativă și sărbătorim un moment important în istoria Asociației noastre cu Moldelectrica în calitate de membru observator.”

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE