Tuesday, May 28, 2024
18.2 C
Chișinău
spot_imgspot_img

NAVETE AUTONOME ÎN ALTAMONTE SPRINGS

spot_imgspot_img

Orașul Altamonte Springs din Florida lansează un serviciu pilot de navetă autonomă, care are scopul de a extinde opțiunile de mobilitate și accesul la bunuri și servicii pentru rezidenți, vizitatori și afaceri.

Departamentul de Transport al Statului Florida a selectat orașul pentru a servi ca loc de testare pentru navetele autonome și pentru a furniza date privind implementarea tehnologiei în alte municipalități.

În colaborare cu specialistul în mobilitate autonomă Beep, prima etapă a serviciului CraneRIDES a fost lansată săptămâna aceasta, testând două vehicule electrice autonome pe o rută de aproximativ 2,5 kilometri, care conectează puncte cheie din oraș.

Acest proiect va fi desfășurat pe o perioadă de trei ani, iar în fiecare an va fi extinsă ruta de operare. Vehiculele funcționează cu o automatizare de clasă 3, ceea ce înseamnă că există un operator la bord care poate interveni dacă este necesar.

Printre obiectivele proiectului se numără oferirea unei experiențe confortabile și sigure pentru pasageri, iar un operator va fi prezent la bord pentru a oferi asistență și informații despre tehnologia folosită.

Pasagerii pot urmări vehiculele în timp real prin intermediul aplicației RideBeep, iar serviciul va fi disponibil șapte zile pe săptămână cu patru opriri, oferind utilizatorilor posibilitatea de a urca și coborî gratuit.

Prin implementarea acestui proiect, orașul Altamonte Springs urmărește să integreze transportul și utilizarea terenului într-un mod eficient, creând astfel un mediu urban mai sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător.

Departamentul de Transport al Statului Florida a acordat o subvenție pentru dezvoltarea acestui serviciu, acoperind jumătate din costul total estimat de 2,4 milioane de dolari pentru primele trei ani de funcționare, restul fiind suportat de orașul Altamonte Springs.

Proiectul are potențialul de a servi ca un model scalabil și replicabil pentru alte comunități din Florida și din întreaga țară, încurajând dezvoltarea și utilizarea vehiculelor autonome ca parte a soluțiilor de transport moderne și sustenabile.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE