Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Reprezentanții Băncii Mondiale în vizită la Ministerul Mediului

spot_imgspot_img

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale. În cadrul acestei vizite de lucru, s-a discutat despre progresele și reușitele ce țin de Legea privind acțiunile climatice, accentuându-se importanța adoptării acesteia pentru combaterea schimbărilor climatice și reducerea impactului negativ asupra mediului în Republica Moldova.

Totodată, s-a pus în discuție și Legea privind Codul silvic și noile actualizări cu privire la această lege. În contextul în care, în următorii 10 ani, suprafețele de teren împădurit vor fi extinse cu circa 150 mii de ha, atât pe terenuri noi, cât și pe terenuri forestiere puternic degradate, proprietate publică sau terenuri proprietate privată.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat pozitiv acțiunile în domeniul mediului și au remarcat că Republica Moldova este un partener de încredere și vor continua să acorde suportul necesar țării noastre.

Ministru Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a mulțumit Băncii Mondiale pentru susținerea proiectelor de mediu în țara noastră. Totodată, părțile au remarcat componenta de protecție a mediului și a resurselor naturale, adaptare la schimbările climatice ca prioritate în dezvoltarea diferitor proiecte din Republica Moldova.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE