Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

TENDER: Planul de Acțiune pentru Energie Sustenabilă și Climă: Transformări în Satele Suhuluceni, Ghermănești și Coropceni

spot_img

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene în cadrul proiectului EU4Accountability – “Implicare comunitară pentru o mai bună guvernare locală”, a anunțat lansarea unui proces de selecție pentru elaborarea unui Plan de Acțiune privind energía sustenabilă și climatul în satele Suhuluceni, Ghermănești și Coropceni din raionul Telenești, Republica Moldova.

Această inițiativă are drept scop consolidarea eforturilor de promovare a unei dezvoltări durabile, cu accent pe gestionarea responsabilă a energiei și adaptarea la schimbările climatice la nivel local. Prin acest Plan de Acțiune, Asociația vizează să creeze un cadru solid pentru reducerea impactului negativ asupra mediului și pentru sporirea resurselor energetice regenerabile în aceste sate.

Experții cu cunoștințe specializate în domeniul energiei sustenabile și a schimbărilor climatice sunt invitați să participe la acest proiect prin depunerea ofertelor până la data de 8 august 2023. O parte esențială a sarcinilor implicate în elaborarea Planului de Acțiune constă în colectarea și analizarea datelor privind consumul de energie în satele menționate. Aceasta include atât consultanța pentru completarea chestionarelor și identificarea surselor de informații relevante, cât și corectarea și analiza datelor primite în vederea elaborării unui model de calcul realist.

Un alt aspect important este evaluarea riscurilor climatice și a vulnerabilității acestor comunități, cu completarea adecvată a șabloanelor cu informații relevante. În acest scop, experții selectați vor efectua vizite pe teren în satele menționate, pentru a evalua infrastructura existentă și pentru a discuta cu departamentele locale măsuri concrete de reducere a impactului și adaptare la schimbările climatice.

Pe parcursul acestui proces, se va lucra în strânsă colaborare cu beneficiarii locali, astfel încât raportul final să includă măsurile propuse și informațiile necesare, oferind astfel o soluție concretă și adaptată nevoilor comunității. În final, raportul va fi prezentat într-o sesiune cu ajutorul unei prezentări în PowerPoint, urmată de sesiuni de întrebări și răspunsuri pentru a asigura înțelegerea și aprobarea finală.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este 25 septembrie 2023, iar ofertele pot fi expediate la adresa de email ajmtem@gmail.com. Plata pentru serviciile prestate se va realiza prin transfer bancar, cu cota TVA 0%. Prin această inițiativă, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic își propune să contribuie la promovarea unui mediu mai sustenabil și la creșterea conștientizării cu privire la importanța energiei durabile și a adaptării la schimbările climatice în comunitățile locale.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE