Friday, March 1, 2024
10 C
Chișinău

Proiecte strategice pentru securitate energetică: priorități și investiții ale Guvernului în energie

spot_imgspot_img

Domeniul energetic este pe agenda priorităților Guvernului. Pentru dezvoltarea și asigurarea unui nivel mai înalt de securitate energetică a țării, contăm pe un șir de noi investiții. Toate forțele au fost consolidate pentru determinarea priorităților și identificarea de noi proiecte pentru soluționarea necesităților stringente, iar necesități sunt multe.

La moment Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul energeticii (UCIPE – MEPIU) implementează proiecte pe trei direcții: eficiență energetică, interconectare și asigurare cu energie electrică și dezvoltarea capacităților interne de producere a energiei termice și electrice.

Totodată, UCIPE – MEPIU este în proces de discuții și pregătire a unor proiecte noi, ce vizează investiții în îmbunătățirea eficienței energetice a sectorului locativ și public. Pentru aceasta avem deschiderea și suportul partenerilor de dezvoltare, vorbim aici despre Banca Mondială, Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Banca Germană KfW, Guvernul României și Uniunea Europeană.

Expertiza și experiența UCIPE – MEPIU de 23 de ani de activitate în implementarea proiectelor în domeniul energetic, consolidează și mai mult încrederea partenerilor de dezvoltare, care, sperăm că o vom avea în continuare, pentru dezvoltarea sectorului energetic din Republicii Moldova.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE