Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

SIELMEN – Cel mai așteptat eveniment în domeniul Electrotehnic din 2023

SURSĂsielmen
spot_img

ÎNREGISTRARE LA CONFERINȚĂ

În perioada 11-13 octombrie 2023, va avea loc cea de-a 14-a ediție a Conferinței și Expoziției Internaționale privind Sistemele Electromecanice și Energetice – SIELMEN 2023. Evenimentul, organizat în mod conjunct de Facultatea de Inginerie Electrică a Universității din Craiova, România, Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, România, și Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică a Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău, Republica Moldova, reprezintă un moment deosebit pentru comunitatea de inginerie electrică din cele două țări.

SIELMEN – O tradiție de peste un sfert de secol

SIELMEN a fost fondată în anul 1997 și s-a remarcat ca un eveniment de referință în domeniul ingineriei electrice. Înființată cu scopul de a stimula colaborarea între universitățile și industria din România și Republica Moldova, conferința a câștigat de-a lungul timpului o recunoaștere internațională, atrăgând participanți din întreaga lume. Evenimentul are loc o dată la doi ani și este alternat între cele două țări, reușind să aducă împreună experți, cercetători, academicieni și profesioniști din domeniul ingineriei electrice.

Parteneriate solide pentru succes

SIELMEN 2023 beneficiază de sprijinul unor organizații și asociații de prestigiu, precum Asociația pentru Promovarea Educației în Inginerie (ASEI), Asociația Companiilor de Electronică din Moldova (ACEM), precum și de susținerea Academiei de Științe Tehnice din România (ASTR). Aceste parteneriate solide asigură un cadru propice pentru schimbul de idei și inovații, promovând excelența în domeniul ingineriei electrice și sprijinind dezvoltarea continuă a industriei.

Tematica bogată a conferinței

SIELMEN 2023 aduce în prim-plan o gamă variată de teme și subiecte relevante pentru domeniul ingineriei electrice. Printre acestea se numără: automatizarea, robotica și mecatronica, mașinile electrice, eficiența energetică și resursele regenerabile, metrologia și sistemele de măsurare, electronica de putere și acționări, managementul și antreprenoriatul în domeniul ingineriei, și multe altele.

Participanții la conferință vor avea ocazia să descopere cele mai noi tehnologii și inovații din domeniu, să participe la prezentări de lucrări științifice, sesiuni de poster și dezbateri interactive, având posibilitatea să împărtășească cunoștințe și experiențe cu alți profesioniști din domeniu. SIELMEN 2023 va oferi, de asemenea, o platformă pentru companiile și instituțiile din industria electrotehnică să prezinte produse și servicii de ultimă generație.

Comitetul de organizare și președinții onorifici

Succesul și prestigiul conferinței SIELMEN 2023 se datorează, în mare măsură, implicării comitetului de organizare și a președinților onorifici. Fondatorii conferinței sunt personalități de marcă în domeniul ingineriei electrice, printre aceștia numărându-se Tudor AMBROS și Petru TODOS din Republica Moldova, precum și Lorin CANTEMIR și Aurel CÂMPEANU din România.

Pe de altă parte, președinții onorifici, reprezentând cele trei universități partenere, sunt lideri recunoscuți pentru contribuția lor în dezvoltarea și promovarea ingineriei electrice. Astfel, Cezar-Ionuț SPÎNU și Marian CIONTU din Craiova, Viorel BOSTAN și Victor GROPA din Chișinău, precum și Dan CASCAVAL și Marinel TEMNEANU din Iași, aduc prestigiu și expertiză conferinței.

Un pas spre viitor

SIELMEN 2023 reprezintă nu doar un moment de reuniune pentru specialiștii din domeniul ingineriei electrice, ci și o oportunitate pentru construirea de parteneriate durabile, promovarea cercetării și inovării, și dezvoltarea unor soluții sustenabile pentru industria viitorului. Evenimentul are scopul de a continua tradiția de excelență a conferințelor SIELMEN și de a contribui la progresul științific și tehnologic al României și Republicii Moldova. Prin îmbinarea expertizei și pasiunii participanților, SIELMEN 2023 va deschide noi perspective în domeniul ingineriei electrice, având un impact pozitiv asupra societății și mediului înconjurător.

Cu o tematică bogată și participare internațională, SIELMEN 2023 se anunță a fi un eveniment remarcabil, punând accent pe inovație, colaborare și excelență în domeniul ingineriei electrice. Conferința va crea un mediu propice pentru schimbul de idei și abordarea unor teme de actualitate în industrie, contribuind la creșterea nivelului de cunoaștere și expertiză a participanților.

Cu încredere și entuz

iasm, participanții la SIELMEN 2023 sunt invitați să exploreze cele mai recente avansuri tehnologice și soluții inovatoare în domeniul ingineriei electrice. Prin prezentările de lucrări științifice și sesiunile interactive, conferința va stimula dezbaterea și colaborarea între experții din domeniu, facilitând transferul de cunoștințe și bune practici.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment, participanții vor avea șansa de a se conecta cu colegi de breaslă, de a-și dezvolta rețele profesionale și de a identifica oportunități de colaborare în cercetare, educație și inovare. Astfel, SIELMEN 2023 va contribui la consolidarea legăturilor dintre universități, industrie și comunitatea de cercetare, promovând dezvoltarea unei inginerii electrice sustenabile și adaptate la cerințele secolului XXI.

Un aspect esențial al conferinței este dedicarea sa față de domeniul educației și formării viitoarelor generații de ingineri electricieni. SIELMEN 2023 va oferi studenților și tinerilor cercetători o platformă pentru a-și prezenta cercetările și inovațiile în fața unei audiențe internaționale. De asemenea, vor avea șansa de a interacționa cu experți din industrie și academia, dezvoltându-și abilitățile și cunoștințele în domeniul ingineriei electrice.

O altă dimensiune importantă a SIELMEN 2023 este expoziția dedicată, unde companiile și instituțiile din industria electrotehnică vor prezenta cele mai noi tehnologii, produse și servicii. Expoziția va oferi oportunitatea participanților de a se informa despre cele mai recente tendințe și soluții tehnologice, facilitând interacțiunea directă între furnizori și utilizatori.

SIELMEN 2023 reprezintă o ocazie unică pentru a descoperi excelența și inovația în domeniul ingineriei electrice, fiind un eveniment ce va marca evoluția acestei industrii în România și Republica Moldova. Cu sprijinul partenerilor de prestigiu, organizatorii se angajează să ofere un cadru profesional și inspirațional pentru participanți, unde pot împărtăși cunoștințe, crea noi colaborări și contribui la dezvoltarea durabilă a domeniului.

Înregistrarea pentru SIELMEN 2023 este deschisă, iar participanții sunt încurajați să-și rezerve locurile cât mai curând pentru a beneficia de această experiență valoroasă. Conferința va avea loc pe 11 Octombrie în orașul Craiova, România și pe 12 – 13 Octombrie la Chișinău, oferind oportunitatea de a descoperi frumusețile și cultura acestei regiuni. Prin SIELMEN 2023, comunitatea de inginerie electrică din România și Republica Moldova dă un nou impuls dezvoltării sale și se pregătește să facă față provocărilor tehnologice și sociale ale viitorului.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE