Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

SolarCity: simulator online pentru evaluarea potențialului de generare a energiei solare

spot_imgspot_img

SolarCity este o aplicație web de simulare creată pentru a ajuta gospodăriile, întreprinderile și autoritățile municipale să își evalueze perspectivele de generare de energie electrică cu ajutorul sistemelor solare fotovoltaice montate pe acoperișuri.

Pentru locuințe și întreprinderi, simulatorul oferă mijloacele de calculare a economiilor probabile realizate de sistemele solare fotovoltaice pe acoperiș în comparație cu alte surse de energie și pe baza unui model de finanțare a fluxului de numerar.

ACCESEAZĂ APLICAȚIA

Pentru autoritățile municipale, simulatorul sprijină evaluările diferitelor stimulente politice – cum ar fi subvențiile pentru producție sau de capital – pe piața de energie solară fotovoltaică pe acoperiș din fiecare oraș.

RENERGY

Simulatorul SolarCity combină amprentele tridimensionale ale clădirilor cu rezoluție foarte mare cu datele privind iradierea solară, calculate la celule de rețea de un metru (m). Acesta face parte dintr-o serie de aplicații web dezvoltate de Agenția Internațională pentru Energii Regenerabile (IRENA) ca parte a Atlasului global pentru energie regenerabilă.

RENERGY

Ghidul utilizatorului

Secțiunea Setări prezintă capacitatea panourilor solare fotovoltaice care pot fi instalate pe un singur acoperiș (sau pe mai multe), precum și autoconsumul unei singure clădiri (sau al mai multor clădiri).

Secțiunea este legată de un set de instrumente (cursoare, instrumente de desen pe hartă și o filă Set Input) care permite utilizatorilor să redimensioneze sistemul, să modifice raportul de autoconsum și să ajusteze parametrii fiscali și financiari, după cum este necesar pentru cazuri individuale.

Fila Set Input permite utilizatorilor să ajusteze unii dintre parametrii analizei. Această fereastră cuprinde două seturi de parametri: cei care nu pot fi modificați și cei care pot fi modificați.

Parametrii nemodificabili – cum ar fi capacitatea fotovoltaică, suprafața, numărul de clădiri și consumul anual – sunt precalculați de simulatorul SolarCity pe baza configurației alese de utilizator și a zonei de interes. Cifra consumului anual răspunde la interacțiunea utilizatorului prin intermediul subsecțiunii de consum a tunerului.

Parametrii modificabili, cum ar fi capacitatea de stocare, eficiența sistemului fotovoltaic, costul sistemului, rata dobânzii, împrumutul, perioada de împrumut, factorii de emisie, consumul mediu, tarifele, creditele fiscale și subvențiile pot fi ajustate în funcție de necesități. Simulatorul SolarCity recalculează ieșirile din secțiunile “Finanțare” și “Beneficii de mediu (și sociale)” din panoul “Output”.

De exemplu, prin introducerea valorilor pentru subvenții sau credite de impozit pe venit, simulatorul SolarCity poate evalua fezabilitatea economică a sistemelor solare fotovoltaice pe acoperiș. Această evaluare se bazează pe un model simplificat care presupune un program solar care vizează utilizarea integrală a tuturor spațiilor adecvate de pe acoperișuri.

Rețineți că parametrii de ieșire cuprind costul contabil direct al subvenției sau al creditelor de impozit pe venit pentru autoritățile municipale sau centrale și valoarea prospectivă creată de aceste intervenții. Această primă aproximare nu estimează costurile indirecte ale punerii în aplicare a schemelor și nici nu măsoară externalitățile pozitive și negative care pot apărea în urma punerii în aplicare a acestora.

Toate rezultatele modelului SolarCity pot fi descărcate făcând clic pe pictograma “Get report” din secțiunea “Results” (Rezultate).

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE