Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Suedezii Ingrid Capacity vor ajuta Ucraina să consolideze securitatea energetică și stabilitatea sistemului energetic

spot_imgspot_img

În prezența ministrului energiei al Ucrainei, Herman Galușcenko și a ministrului cooperării internaționale și comerțului exterior al Suediei, Johan Forssell, NEC “Ukrenergo” și compania suedeză Ingrid Capacity AB au încheiat un memorandum de cooperare.

Printre obiectivele-cheie ale cooperării definite de memorandum se numără creșterea rezilienței rețelei electrice la diverse provocări și defecțiuni, inclusiv dezastre naturale, fenomene meteorologice extreme și defecțiuni neașteptate ale rețelei (în special, dezvoltarea de sisteme de stocare a energiei capabile să furnizeze energie de rezervă în situații de urgență).

“Este important să începem astfel de proiecte de parteneriat astăzi, fără a aștepta victoria Ucrainei în război. Le mulțumim partenerilor suedezi pentru susținerea sectorului energetic ucrainean și pentru acest exemplu de cooperare. În special, pentru ajutorul acordat în reconstrucția și consolidarea rețelei în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale și cu cele mai recente tehnologii”, a comentat Herman Galușcenko acordurile încheiate.

Vă reamintim că, la inițiativa Ministerului Energiei din Ucraina, în perioada 14-15 noiembrie, la Varșovia are loc conferința internațională “Energie pentru restaurarea Ucrainei”. La conferință participă reprezentanți a peste 500 de companii din 30 de țări.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE