Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Top 20 Furnizori de Panouri Fotovoltaice pentru Prima Jumătate a Anului 2023

spot_imgspot_img

Jinko Solar, Trina Solar, LONGi și JA Solar rămân primii patru furnizori de panouri fotovoltaice după volumul de livrare în prima jumătate a anului 2023, conform clasamentului de livrări publicat de Solarbe. Volumul total combinat al livrărilor celor patru branduri de top a depășit 108 GW, reprezentând aproximativ 55% din cota de piață totală.

Volumul acumulat al livrărilor celor zece branduri de top a depășit 168 GW, reprezentând aproape 85% din cota de piață.

Clasamentul indică o ușoară scădere a cotei de piață atât pentru brandurile din prima categorie, cât și pentru cele din a doua categorie, în comparație cu evaluările anterioare. Analizatorii atribuie această schimbare întreprinderilor integrate și brandurilor din a doua categorie care au oferit reduceri timpurii pentru a-și asigura comenzi și a obține o cotă de piață mai mare în contextul scăderii prețurilor din industrie.

Datele colectate pentru primele 20 de fabricanți de panouri fotovoltaice sunt estimate pe baza cercetării informațiilor din licitații, contractelor de aprovizionare și vizitelor furnizorilor. Cu toate acestea, Solarbe are în plan să actualizeze clasamentele după publicarea rapoartelor semestriale de către companiile listate la sfârșitul lunii august.

Bazat pe analiza Solarbe și pe datele oferite de companiile relevante, producători importanți precum Trina Solar, TW Solar, LONGi, JA Solar, JinkoSolar și GCL System Integration au obținut comenzi semnificative prin licitațiile întreprinderilor de stat.

În plus, companii precum DAS Solar, Astronergy și Suntech au obținut rezultate remarcabile. Mai mult, Risen Energy, DAH Solar și ZNShine Solar și-au extins activ prezența în piețele internaționale, cu peste 60% din vânzări provenind din piețele externe, asigurând astfel stabilitatea performanțelor și profiturilor lor generale.

În mod semnificativ, panourile fotovoltaice de tip n au devenit alegerea preferată pentru un număr tot mai mare de clienți.

În licitațiile efectuate de întreprinderile de stat din China, proporția panourilor fotovoltaice de tip n a depășit 40%, ajungând chiar la 50%.

Datele furnizate de companii arată că volumele de livrare ale panourilor fotovoltaice de tip n de la Jinko Solar, Astronergy și DAS Solar în prima jumătate a acestui an au fost toate peste 40%. Pe lângă aceste companii, Eging PV, DAH Solar și Suntech și-au propus ținte de peste 45% pentru livrările de panouri fotovoltaice de tip n în acest an.

Solarbe prezice că clasamentele anuale ale livrărilor de panouri fotovoltaice pentru acest an vor include un grup relativ stabil de top patru, cu un prag care depășește 60 GW. Datele pentru pozițiile de la cinci la opt vor fi contestate în mod strâns, iar este foarte probabil ca unele companii să-și accelereze eforturile în a doua jumătate a anului pentru a obține poziții mai înalte.

Competiția pentru primele zece locuri ar putea să aducă mai multe companii care să lupte pentru poziții, punând mai mult accent pe controlul costurilor, capacitățile de afaceri și analiza licitațiilor pentru întreprinderile participante.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE