Tuesday, May 28, 2024
14.4 C
Chișinău
spot_imgspot_img

Trei grădinițe din raionul Cahul au fost dotate cu sisteme fotovoltaice

spot_imgspot_img

Agenția Austriacă pentru Dezvoltare investește în proiectul “Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în rezervația biosferei Prutului de Jos” în colaborare cu A.O. EcoContact și A.O. CCE Cahul. Trei grădinițe din raionul Cahul, situate în satele Manta, Slobozia Mare și Giurgiulești, au beneficiat de o transformare ecologică semnificativă.

Aceste instituții preșcolare au implementat un proiect de eficiență energetică care include instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile lor. Acest demers va genera între 30,599 kWh/an și 39,698 kWh/an de energie electrică, iar reducerea emisiilor de CO2 cu până la 13,350 kg pe an este un pas major către sustenabilitate.

Cu o investiție totală de 92,333 EUR, se estimează că această sumă poate fi recuperată în aproximativ 7 ani. Această inițiativă se încadrează în eforturile de dezvoltare durabilă și adaptare la schimbările climatice și servește drept model de afacere ecologică în această regiune.

Agenția Austriacă pentru Dezvoltare sprijină aceste acțiuni, demonstrând astfel angajamentul în promovarea surselor de energie verde și a dezvoltării durabile, într-un context de afaceri și mediului de afaceri.

RECENTE

Conferință națională la Chișinău: potențialul comunităților energetice în Moldova și recomandări pentru politici publice

Pe 27 mai 2024, la Chișinău, a avut loc o conferință națională organizată de...

Ministerul Energiei analizează opțiuni de finanțare pentru modernizarea energetică a blocurilor multietajate

Ministerul Energiei și USAID, prin intermediul Proiectului MESA, au organizat un atelier pentru identificarea...

Ministerul Energiei propune majorarea stocurilor de securitate de gaze naturale la 47,1 milioane m³ începând cu 1 octombrie 2024

În cadrul ședinței Guvernului care va avea loc pe 29 mai, ministrul Energiei, Victor...

Proiect de dispoziție pentru instituirea comisiei de licitație privind statutul de producător eligibil mare

În ședința Guvernului Republicii Moldova programată pentru 29 mai 2024, la ora 10.00, ministrul...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE