Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

Trei grădinițe din raionul Cahul au fost dotate cu sisteme fotovoltaice

spot_img

Agenția Austriacă pentru Dezvoltare investește în proiectul “Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în rezervația biosferei Prutului de Jos” în colaborare cu A.O. EcoContact și A.O. CCE Cahul. Trei grădinițe din raionul Cahul, situate în satele Manta, Slobozia Mare și Giurgiulești, au beneficiat de o transformare ecologică semnificativă.

Aceste instituții preșcolare au implementat un proiect de eficiență energetică care include instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile lor. Acest demers va genera între 30,599 kWh/an și 39,698 kWh/an de energie electrică, iar reducerea emisiilor de CO2 cu până la 13,350 kg pe an este un pas major către sustenabilitate.

Cu o investiție totală de 92,333 EUR, se estimează că această sumă poate fi recuperată în aproximativ 7 ani. Această inițiativă se încadrează în eforturile de dezvoltare durabilă și adaptare la schimbările climatice și servește drept model de afacere ecologică în această regiune.

Agenția Austriacă pentru Dezvoltare sprijină aceste acțiuni, demonstrând astfel angajamentul în promovarea surselor de energie verde și a dezvoltării durabile, într-un context de afaceri și mediului de afaceri.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE