Wednesday, April 17, 2024
20 C
Chișinău
spot_img

UE Investește 13 Milioane de Euro pentru a Ajuta Moldova în Depășirea Crizei Energetice

spot_imgspot_img

Într-un efort de a sprijini Republica Moldova în fața crizei energetice și a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice, Uniunea Europeană a alocat generos 13 milioane de euro. Acest sprijin financiar remarcabil a fost acordat prin intermediul Programului “Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat cu succes de PNUD.

În ultimii doi ani, acest program a fost esențial în ajutarea Moldovei să depășească criza energetică, în special prin crearea unui sistem de compensații pentru 800.000 de familii vulnerabile din punct de vedere energetic.

Pe termen lung, programul a avut un impact semnificativ prin facilitarea implementării celor mai importante directive europene în domeniul energiei și prin punerea în aplicare a programelor pilot menite să reducă consumul de energie. Aceste inițiative promițătoare vor fi preluate ulterior de către autorități.

De asemenea, programul include o componentă de energie verde, prin instalarea panourilor fotovoltaice cu o capacitate totală de 1 MW în cinci spitale raionale importante din Moldova, și anume Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași. Aceste panouri vor genera anual aproximativ 1,2 GWh de energie electrică verde și vor reduce emisiile anuale de gaze cu efect de seră cu 585 de tone de CO2eq.

RECENTE

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic...

Proiectul de lege privind acțiunile climatice a fost adoptat de Parlament în lectura a doua

Noua lege va stabili cadrul normativ în domeniul acțiunilor climatice orientate spre atingerea obiectivului...

Moldova a prezentat trei proiecte de interconexiune energetică cu Ucraina și România la Summitul Inițiativei celor trei mări

Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participă la Vilnius, capitala Lituaniei, la...

Transelectrica a scos la licitație construcția liniei de 400 kV Suceava-Bălți, de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a scos la licitație contractul de proiectare și execuție a liniei de 400...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE