Monday, December 4, 2023
-3.9 C
Chișinău
spot_img

Următoarea instituție medicală care va fi reabilitată – Spitalul Clinic Bălți

spot_img

Spitalul Clinic Bălți a lansat un amplu proiect de eficiență energetică care va revoluționa clădirea instituției medicale. Aceste măsuri vor aduce beneficii atât pacienților, cât și personalului.

Prin Pproiectul, finanțat de Uniunea Europeană, BEI și BERD, se urmărește reducerea consumului de energie electrică și termică, precum și emisiilor de CO2.

Măsurile planificate includ izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, izolarea termică și renovarea acoperișurilor, și multe altele. De asemenea, se va implementa un sistem de iluminat tip LED și se vor instala sisteme fotovoltaice pentru a diversifica sursele de energie.

Proiectul se desfășoară în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova și face parte dintr-o inițiativă mai amplă care vizează reabilitarea a zece instituții medicale de importanță națională. Aceste măsuri vor avea un impact semnificativ asupra peste un milion de pacienți care vizitează anual aceste spitale, oferindu-le condiții mai bune și confort sporit. De asemenea, vor beneficia aproximativ 10.000 de lucrători medicali, care vor lucra într-un mediu mai eficient energetic.

Prin aceste eforturi de eficiență energetică, Spitalul Clinic Bălți se angajează să reducă consumul de energie electrică cu până la 20% și consumul de energie termică cu până la 50%, contribuind astfel la protecția mediului și la diversificarea surselor de energie, inclusiv integrarea surselor de energie regenerabilă.

Pentru mai multe informații despre acest proiect de amploare, puteți vizita www.mepiu.md. Este un pas semnificativ în direcția unui sistem de sănătate mai eficient energetic și mai prietenos cu mediul în Republica Moldova.

RECENTE

AEE: Programe de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public între Moldova și Italia

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Ion Muntean, împreună cu alți colegi din cadrul AEE...

Ce înseamnă și pentru ce ne este necesar un sistem de management energetic în clădirile publice?

Este un sistem pentru monitorizarea și optimizarea consumului de energie, care ne va ajuta...

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea mijloace financiare pentru compensarea prețurilor la energie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei...

Din 2024 România va deveni producător și exportator de autobuze în Europa

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide, în prima jumătate a...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE