Sunday, July 21, 2024
27.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Următoarea instituție medicală care va fi reabilitată – Spitalul Clinic Bălți

spot_imgspot_img

Spitalul Clinic Bălți a lansat un amplu proiect de eficiență energetică care va revoluționa clădirea instituției medicale. Aceste măsuri vor aduce beneficii atât pacienților, cât și personalului.

Prin Pproiectul, finanțat de Uniunea Europeană, BEI și BERD, se urmărește reducerea consumului de energie electrică și termică, precum și emisiilor de CO2.

Măsurile planificate includ izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, izolarea termică și renovarea acoperișurilor, și multe altele. De asemenea, se va implementa un sistem de iluminat tip LED și se vor instala sisteme fotovoltaice pentru a diversifica sursele de energie.

Proiectul se desfășoară în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova și face parte dintr-o inițiativă mai amplă care vizează reabilitarea a zece instituții medicale de importanță națională. Aceste măsuri vor avea un impact semnificativ asupra peste un milion de pacienți care vizitează anual aceste spitale, oferindu-le condiții mai bune și confort sporit. De asemenea, vor beneficia aproximativ 10.000 de lucrători medicali, care vor lucra într-un mediu mai eficient energetic.

Prin aceste eforturi de eficiență energetică, Spitalul Clinic Bălți se angajează să reducă consumul de energie electrică cu până la 20% și consumul de energie termică cu până la 50%, contribuind astfel la protecția mediului și la diversificarea surselor de energie, inclusiv integrarea surselor de energie regenerabilă.

Pentru mai multe informații despre acest proiect de amploare, puteți vizita www.mepiu.md. Este un pas semnificativ în direcția unui sistem de sănătate mai eficient energetic și mai prietenos cu mediul în Republica Moldova.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE