Thursday, December 7, 2023
-1.2 C
Chișinău
spot_img

USAID contribuie cu $76,8 milioane pentru factura de energie Moldova iarna 2022-2023

spot_img

În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de $300 de milioane pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a $76,8 de milioane în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023. 

USAID va coopera cu partenerii săi cu scopul de a asigura monitorizarea asistenței bugetare, pentru a garanta transparența tuturor proceselor de rambursare a costurilor. 

Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul lui Putin împotriva Ucrainei, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice.  

În urma invaziei brutale a Rusiei în Ucraina și declanșarea crizei energetice și logistice, USAID a susținut Republica Moldova pentru consolidarea securității energetice și stabilirea parteneriatelor cu noi furnizori de resurse energetice.  

De la începutul anilor ‘90, Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul USAID, oferă sprijin Republicii Moldova pentru creșterea economică și consolidarea guvernanței democratice contribuind la crearea unui viitor democratic, prosper și european.

RECENTE

Optimizarea fluxului energetic în Uniunea Europeană: balanța, licitații și costuri în sistemul energetic integrat

Cum se restabilește frecvența într-o rețea electrică națională, conectată la sistemul energetic european?Cum se...

S-a lansat Renergia – prima aplicație din România ce eficientizează consumul de energie și reduce facturile

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă...

Ministrul Mediului a participat la ședința Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ...

Secretariatul Comunității Energetice: ultimul atelier de lucru în cadrul proiectului EU4Energy, avansarea viitorului energetic al Moldovei

Ultimul atelier de lucru al activității EU4Energy, "Asistență tehnică pentru transpunerea pachetului de energie...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE