Friday, March 1, 2024
5.5 C
Chișinău

Victor Parlicov va prezintă trei proiecte la ședința Guvernului din 21 Decembrie. Printre acestea și funcționarea Centrului Național pentru Energie Durabilă

spot_imgspot_img

În cadrul Ședinței Guvernului din 21 decembrie 2023, ministrul Energiei, Victor Parlicov, va aduce în discuție trei proiecte de hotărâre care vor transforma și eficientiza sectoarele energetice și administrative ale țării.

Proiectul 1: Asigurarea Securității Aprovizionării cu Energie Electrică

Primul proiect rămâne neschimbat, având drept scop asigurarea securității aprovizionării cu energie electrică, cu SA “Energocom” jucând un rol crucial în achiziționarea și distribuția eficientă a energiei electrice.

Proiectul 2: Organizarea și Funcționarea Centrului Național pentru Energie Durabilă

Al doilea proiect propus se referă la organizarea și funcționarea Instituției Publice Centrul Național pentru Energie Durabilă. Documentul oferă o imagine detaliată asupra funcțiilor, responsabilităților și resurselor financiare ale centrului, reprezentând un pas semnificativ în direcția consolidării sectorului energetic.

Proiectul 3: Actualizarea Regulamentului pentru Servicii Locative, Comunale și Necomunale

Noutatea adusă la proiectul al treilea constă într-o redactare actualizată a Regulamentului care stabilește modalitățile de prestare și achitare a serviciilor locative, comunale și necomunale pentru fondul locativ. În ultima redactie, regulamentul va avea completări semnificative, inclusiv prevederi referitoare la tarifele pentru sursele energetice, serviciile publice de alimentare cu energie termică, serviciile de radiodifuziune prin fire, deservirea tehnică și reparația blocurilor locative. De asemenea, se vor reglementa plata pentru transportul deșeurilor menajere solide și lichide, furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în blocurile locative. Regulamentul va include, de asemenea, prevederi referitoare la plata pentru energia electrică pentru iluminarea încăperilor de uz comun și funcționarea ascensoarelor, precum și responsabilitățile gestionarului fondului de locuințe pentru întreținerea sanitară a blocurilor locative și a terenurilor aferente.

Aceste proiecte se adaugă la agenda guvernamentală cu scopul de a asigura o dezvoltare sustenabilă și eficientă în domeniile cheie ale țării.

RECENTE

Reforma energetică și perspectivele coridorului sudic: discuții la reuniunea ministerială din Baku

Extinderea către noi piețe a Coridorului Sudic, care furnizează gaz natural în Europa din...

ANRE a aprobat cerințele pentru unitățile generatoare. Premier Energy Distribution a modificat tarifele pentru serviciile auxiliare

Astăzi, 1 martie 2024, în cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale...

UN NOU PROIECT PILOT DE INCLUDERE A MATERIALELOR EDUCAȚIONALE PRIVIND ENERGIA ȘI MEDIUL ÎN ȘCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Un proiect pilot de includere a unor materiale didactice specifice legate de energia și...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE