Sunday, July 21, 2024
22.2 C
Chișinău
26.9 C
Bălţi
26.2 C
Cahul
25.8 C
Hînceşti
28.3 C
Ştefan Vodă
23.6 C
Edineţ
spot_imgspot_img

Victor Parlicov va prezintă trei proiecte la ședința Guvernului din 21 Decembrie. Printre acestea și funcționarea Centrului Național pentru Energie Durabilă

spot_imgspot_img

În cadrul Ședinței Guvernului din 21 decembrie 2023, ministrul Energiei, Victor Parlicov, va aduce în discuție trei proiecte de hotărâre care vor transforma și eficientiza sectoarele energetice și administrative ale țării.

Proiectul 1: Asigurarea Securității Aprovizionării cu Energie Electrică

Primul proiect rămâne neschimbat, având drept scop asigurarea securității aprovizionării cu energie electrică, cu SA “Energocom” jucând un rol crucial în achiziționarea și distribuția eficientă a energiei electrice.

Proiectul 2: Organizarea și Funcționarea Centrului Național pentru Energie Durabilă

Al doilea proiect propus se referă la organizarea și funcționarea Instituției Publice Centrul Național pentru Energie Durabilă. Documentul oferă o imagine detaliată asupra funcțiilor, responsabilităților și resurselor financiare ale centrului, reprezentând un pas semnificativ în direcția consolidării sectorului energetic.

RENERGY

Proiectul 3: Actualizarea Regulamentului pentru Servicii Locative, Comunale și Necomunale

Noutatea adusă la proiectul al treilea constă într-o redactare actualizată a Regulamentului care stabilește modalitățile de prestare și achitare a serviciilor locative, comunale și necomunale pentru fondul locativ. În ultima redactie, regulamentul va avea completări semnificative, inclusiv prevederi referitoare la tarifele pentru sursele energetice, serviciile publice de alimentare cu energie termică, serviciile de radiodifuziune prin fire, deservirea tehnică și reparația blocurilor locative. De asemenea, se vor reglementa plata pentru transportul deșeurilor menajere solide și lichide, furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare în blocurile locative. Regulamentul va include, de asemenea, prevederi referitoare la plata pentru energia electrică pentru iluminarea încăperilor de uz comun și funcționarea ascensoarelor, precum și responsabilitățile gestionarului fondului de locuințe pentru întreținerea sanitară a blocurilor locative și a terenurilor aferente.

Aceste proiecte se adaugă la agenda guvernamentală cu scopul de a asigura o dezvoltare sustenabilă și eficientă în domeniile cheie ale țării.

RECENTE

Angajări pentru juniori și experți în energie regenerabilă în proiecte finanțate de BERD

Ca răspuns la o solicitare din partea Guvernului Republicii Moldova, Banca Europeană pentru Reconstrucție...

Ministerul Energiei lansează consultări publice privind etichetarea pneurilor și proiectarea ecologică a produselor energetice

Ministerul Energiei anunță inițierea procesului de elaborare și consultare publică a două proiecte de...

Raportul ANRE 2023: Realizările și reformele din sectorul energetic

Astăzi, 17 iulie 2024, în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii...

Guvernul va discuta semnarea unui nou acord de împrumut pentru proiectul de eficiență energetică “STEEM”

Astăzi, la ora 10:00, în cadrul ședinței Guvernului, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va prezenta...

RENERGY NEWSLETTER

SIMILARE