spot_imgspot_img

Un startup italian oferă drone pentru a transporta panouri fotovoltaice în locații îndepărtate

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

FlyingBasket a dezvoltat o dronă care poate transporta până la 100 kg de încărcătură utilă pe distanțe de 2,5 km și până la 5 kg pe o distanță de 25 km.

Canalul educațional Hermosa China a publicat recent un videoclip cu o dronă care transportă panouri solare în provincia chineză Gansu.

RENERGY

“O dronă poate transporta 360 de panouri solare pe zi, iar 40 de drone operează în schimburi”, a precizat canalul media. fără a oferi mai multe detalii. “Aceasta va fi o imensă centrală solară”.

Compania a fost înființată în 2015 de Moritz Moroder și Matthias Moroder. Aceștia au venit cu ideea de a transporta panouri solare cu ajutorul dronelor în timp ce făceau o drumeție în Munții Dolomiți din Italia și au observat un elicopter care aducea mâncare la un refugiu montan.

RENERGY

Ideea de a înlocui un elicopter cu o dronă a început să prindă contur pentru a face astfel de servicii mai durabile, mai eficiente și mai profitabile. În anii următori, au proiectat, dezvoltat și testat prototipuri de drone într-o zonă muntoasă unde condițiile meteorologice pot fi extrem de dificile și au testat primele cazuri de utilizare.

“În 2020, FlyingBasket a fost prima dronă comercială de transport de marfă operațională”, au spus ei.

În octombrie 2023 au lansat UAV-ul FB3, un multicopter fără pilot cu opt rotoare alimentate de patru baterii reîncărcabile, capabil să transporte până la 100 kg de încărcătură utilă.

RENERGY

Cu o greutate la gol de 70 kg și dimensiuni de 1.600 mm x 1.600 mm x 412 mm, FB3 poate atinge viteze de 30 de metri pe secundă. Este capabil să zboare până la 2,5 km transportând 100 kg de greutate și până la 25 km cu cinci kg. Intervalul său de temperatură de funcționare este cuprins între -10 C și 45 C.

FlyingBasket vinde în prezent drona la prețul de 75.900 de euro (83.322 de dolari).

Leonardo deține în prezent aproximativ 10% din FlyingBasket, iar aproximativ 25% se află în mâinile Cysero, un fond de capital de risc promovat de AVM Gestioni SGR și Kilometro Rosso, care a investit direct în companie în martie 2022. Restul de 65% este distribuit între fondatorii și directorii companiei, inclusiv frații Moroder.

RECENTE

Apel pentru depunerea dosarelor la Competiția Moldova Eco Energetică ediția 2024

Centrul Național pentruEnergie Durabilă (CNED) anunță lansarea apelului pentruînscrierea proiectelor în cadrul Competiției Moldova Eco Energetică ediția 2024, eveniment dedicat sectoruluipublic și orientat spre promovarea eficienței energetice șia surselor de energie regenerabilă. Competiția din acest an se concentrează pe sectorulpublic, având drept scop identificarea și recunoaștereaproiectelor care aduc un impact pozitiv în comunități șicontribuie la un consum responsabil al resurselor. Proiectele eligibile sunt cele implementate în perioada 1 ianuarie 2022 - 01 octombrie 2024 și care nu au participatla edițiile anterioare ale competiției. Participanții pot înscrie proiectele la una dintreurmătoarele categorii: Cel mai bun proiect de eficiență energetică în clădiripublice (izolarea termică, schimbarea geamurilor etc.). Cel mai bun proiect de producere a energiei electriceregenerabile (instalații fotovoltaice, turbine eoliene etc.). Cel mai bun proiect de producere a energiei termiceregenerabile (colectoare solare, pompe de căldură, centrale pe biomasă). Cel mai bun proiect de eficiență energetică în iluminatulstradal (inclusiv soluții integrate cu surse regenerabile). Cel mai bun proiect de eficiență energetică și/sau energieregenerabilă implementat de...

Biomasa: Soluția energetică durabilă a Moldovei – proiecte viabile cu performanțe de peste 10 milioane EUR în 15 ani

Un nou studiu lansat pe 23 septembrie arată că Republica Moldova dispune de cantități...

“4+” pentru aeroportul din Bruxelles în cadrul programului Airport Carbon Accreditation

Aeroportul din Bruxelles a obținut acreditarea Nivelului 4+ în programul de Acreditare a Carbonului,...

Turbină eoliană transformată într-o locuință compactă și sustenabilă

Ai visat vreodată să trăiești într-o turbină eoliană? Ei bine, acest vis a devenit...

SIMILARE

Turbină eoliană transformată într-o locuință compactă și sustenabilă

Ai visat vreodată să trăiești într-o turbină eoliană? Ei bine, acest vis a devenit...

Ministerul Energiei elaborează strategia pentru reabilitarea fondului rezidențial național

Ministerul Energiei a anunțat inițierea procesului de elaborare a proiectului de hotărâre a Guvernului...

Estonia construiește cel mai mare parc de stocare a energiei din Europa Continentală

Estonia construiește cel mai mare parc de baterii din Europa continentală, situat în Kiisa,...